Winter op Terschelling | Terschelling in de winter
sneeuw Terschelling, winter Terschelling, winters Terschelling, laagseizoen Terschelling, last-minute Terschelling, lastminute
22006
single,single-post,postid-22006,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
winter op Terschelling

Winter op Terschelling

Er zijn nog steeds mensen die denken dat maanden met de R erin, ongeschikt zijn voor een reisje naar Terschelling. Klinkklare onzin, zeggen wij. Winter op Terschelling is juist heerlijk. En wij niet alleen, want we hebben het even voorgelegd aan onze Twittervolgers op @Terschellingxxx. @KarinHeppener, net terug van een heerlijk weekend liet me haar fotoreportage zien. Om je vingers bij af te likken… Ze had, samen met man en zonen over het strand gescheurd in een 4-Wheeldrive van @MooiWeerBV en was uiteindelijk bij het Drenkelingenhuisje en het Amelander gat terechtgekomen. Kom daar maar eens op, zo’n stoere autostrandrit, tijdens de drukke zomermaanden. En de meest prachtige foto’s dus, zonder verdwaalde dikke Duitser op de achtergrond.

Winter op Terschelling

Over rust gesproken. Er is is geen kip op het ogenblik en mensen als @Fhiebie1 die houden daarvan. Als ze geld had, dan vertoefde ze de hele winter op Terschelling.  Niet alle restaurants zijn open, maar de restaurants die wel open zijn, zijn gelukkig wel gezellig druk. Nog een reden: op de boot kun je ook als je op het laatste moment komt aanrennen, uitgebreid met drie weekendkranten verspreid over twee tafeltjes genieten van de bootreis. Ook een ondenkbare situatie in juli of augustus. Een prettige bijkomstigheid van de rust, is dat je voor een prikkie in een paleis logeert. Ik noem bijvoorbeeld Villa Rosa. Voor minder dan 300 euro ben je een weekend of een midweek onder de pannen. Dat is bijna voor niks. Je hoeft ook niet ruim van tevoren te boeken, want er is overal plek zat.  En zoals @Spa_Henri ons meldde, je kunt ondanks alles toch nog gewone leuke, toeristische dingen doen. Je hebt het Wrakkenmuseum voor jou alleen en je kunt een ritje op de mooiste pony van @deprairieponys maken (wat ’s zomers maar sporadisch lukt, want er is je altijd iemand voor, die die ene mooie pony net voor je neus wegkaapt).

Vijf boeken lezen per dag

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De eilanders hebben het rustig en hebben dus alle tijd voor je, in de winter op Terschelling. Je kunt naakt door de duinen lopen zonder dat iemand je ziet en mocht je dat nu net te koud vinden, dan steek je de kachel aan bij Villa Rosa en dan lees je vijf boeken per dag, bijvoorbeeld gekocht bij de Boekenboer, om een paar dagen later met een propvolle batterij weer huiswaarts te keren.