Gratis activiteiten Terschelling | Terschelling voor nop
22718
single,single-post,postid-22718,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
gratis activiteiten Terschelling

Wat te doen op Terschelling? Gratis activiteiten!

Wij vroegen ons af. Gratis activiteiten Terschelling, zijn die te vinden? Stel dat je geen cent te makken hebt. Echt geen enkele rooie cent dus. Zou je dan toch op Terschelling terecht kunnen komen, en zo ja, wat zouden dan de gratis activiteiten zijn, die je zou kunnen ondernemen. Neem in elk geval je vlieger en je hengel mee!

Gratis met de boot naar Terschelling

Je zou zwart kunnen rijen met de trein en zo Harlingen proberen te bereiken. Maar zo hoort het natuurlijk niet. Daarom kies je ervoor om een lift te regelen naar Harlingen. Dat zou ons advies tenminste zijn. Ietsje ingewikkelder wordt het om de oversteek te maken met een lege portemonnee. We zien twee oplossingen. De eerste suggestie is dat je naar de haven van Harlingen gaat, en daar aanpapt met de schippers. Wellicht kun je mee, als matroos. Als je dit niet aankunt, dan zou je je kunnen verschansen achter in de kofferbak van een auto die met de boot overvaart, hoewel dit natuurlijk helemaal niet de bedoeling is (pure diefstal om precies te zijn). Doe dat dus maar niet.

Wat te doen op Terschelling: de boot

Met een beetje geluk zie je onderweg zeehondjes liggen. Gratis en voor niks. (We gaan er dan wel vanuit dat je de kofferbak intussen hebt verlaten). In de veerbootterminal worden overigens gedurende de zomermaanden overigens vaak gratis drankjes uitgedeeld. Zoals de altijd weer bijzonder smakende flesjes Rivella Light.

Wat te doen op Terschelling: gratis slapen

We veronderstellen voor het gemak dat het is gelukt met de overtocht. Dan de volgende uitdaging: een slaapplek. Je zou natuurlijk een tranentrekkend oproepje kunnen plaatsen op Twitter of Fodzoeker of je schrijft je in bij Couchsurfing.com. Geen idee of daar ook Terschellingse adressen tussen zitten. En als dit echt allemaal niet is gelukt, dan zit er weinig anders op dan vrienden maken in een van de kroegen in West-Terschelling, en dan maar hopen dat je wordt uitgenodigd voor de nacht. Living on the edge. 

Wat te doen op Terschelling: gratis activiteiten

terschelling blauwe luchtWederom gaan we ervan uit dat je succesvol was en dat je een fijne slaapplaats hebt kunnen regelen. Met een beetje geluk was het ontbijt inclusief. Vervolgens zouden we je adviseren om lekker naar buiten te gaan. Eindeloos wandelen kost niets. Ook gratis is een bezoekje aan de Pluktuin in Oosterend. Geen idee of je er deze zomer weer terecht kunt. Dit zou overigens ook nog wel eens een pijnlijk momentje kunnen worden, omdat het fruit bij de pluktuin overheerlijk is, maar niet gratis. Plukken mag alleen als je betaalt.

Gratis eten Terschelling

Je loopt weer terug over het strand. Inmiddels zal je wel trek hebben. Ga dan richting waddenkant over het drooggevallen zand lopen, en zoek alles wat eetbaar is. Oesters, kokkels, zeegras, garnaaltjes en nog veel meer. (Wij weten het zelf ook helaas  niet precies). Nog veel leuker, en misschien ook wel voedselveiliger, is om dit te doen met een boswachter of met iemand anders die weet wat je wel en niet kunt eten. En anders biedt YouTube ongetwijfeld soelaas. Als je liever langs het Noordzeestrand loopt, dan stellen we voor dat je je hengel even uitwerpt. Vis je liever niet op zee, dan is het Duinmeer bij Hee een goede plek. Onderweg passer je vast wel een BBQ waarop je je visje even mag roosteren en anders is ceviche ervan maken mogelijk een optie?

 

Vliegeren op Terschelling

terschelling vliegeren

Wat je sowieso kunt meebrengen, van thuis, is een vlieger. Het is bijna nooit windstil op Terschelling. Voor sommige activiteiten, zoals luchtballonvaren, is dit een onprettig gegeven. Voor fervente vliegeraars is dit juist een groot voordeel. Er zijn talloze plekken waar je je vlieger kunt oplaten. Ook in de zomer; het strand is namelijk zo breed dat je niet zo snel iemand in de weg zit met je touwen. Ondertussen word je natuurlijk lekker bruin en ook dit kost je niks. Ook gratis is het Kabouterpad, maar daar moet je van houden.

 

Gratis dineren op Terschelling

Waar je zo gauw een gratis avondmaaltijd vandaan haalt, zouden we je niet durven zeggen. Wel kun je uitkijken naar bramenstruiken, of als het het seizoen is, naar cranberry’s of perenbomen of appelbomen. Maar of je daar nou je buik goed mee kunt vullen? Het beste is waarschijnlijk om de eerste de beste veerboot terug naar huis te nemen. Dit artikeltje zo nalezend moeten we helaas toch concluderen dat Terschelling zonder geld, maar tot bepaalde hoogte leuk en prettig is. Spaar maar lekker, en neem het ervan, als je op het eiland bent. Dan is het nog vele malen leuker voor je dan met een lege portemonnee.

Overigens waren we niet de enigen die een artikeltje schreven over goedkoop verblijven op Terschelling. Gratis activiteiten Terschelling dus. De Rugzaktoerist.nl deed hetzelfde! Hun verhaaltje lees je hier.