Vrijgezellendag | vrijgezellenweekend Terschelling
22741
single,single-post,postid-22741,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
vrijgezellendag

Vrijgezellendag Terschelling

Een van je beste vriendinnen gaat trouwen en jij bent de klos ceremoniemeester. Ongeschreven regel is dat je dan vaak ook de vrijgezellenavond mag organiseren. En daar gaat deze pagina over. Wij zijn namelijk groot voorstander van een vrijgezellenweekend, in plaats van een vrijgezellendag. En dan natuurlijk op Terschelling.

Huis Terschelling 7 personen

Villa Rosa is zeer geschikt voor zo’n vrijgzellenavond/vrijgezellenweekend. Dit huisje op Terschelling heeft drie slaapkamers en zeven slaapplaatsen. Het zevende bed is een onderschuifbed. Het wordt in een slaapkamer daardoor wel wat vol, maar wat geeft dat, als je met je liefste vriendinnen bent? Het huis heeft een grote woonkamer met een heerlijke gashaard, en een grote woonkeuken. De place to be voor een zelfgekookte maaltijd en eindeloos veel glazen wijn en kopjes thee.

Vrijgezellendag Terschelling activiteiten

Behalve eindeloos thee drinken en samen koken, moeten er natuurlijk ook wat leuke vrijgezellendag-activiteiten worden bedacht. Nu zijn wij niet zo enthousiast over het laten aanrukken van strippers en dat soort zaken. Of je dat zou lukken op Terschelling moet je ook nog maar even afwachten. Veel liever zouden wij een aantal van deze vrijgezellendag-activiteiten doen.  Dit komt dan bijvoorbeeld neer op: lekker eten bij Caracol bijvoorbeeld en een heerlijke wandeling langs het strand en vervolgens borrelen bij De Branding. Wat we zeker even zouden doen is contact zoeken met de mensen van Mooi Weer Terschelling. Zij schudden met het grootste gemak een serie vrijgzellendag-activiteiten uit hun mouw, die naadloos aansluiten op de interesses van de bruid in spe.

Andere vrijgezellendag-tips

Zorg ervoor dat er in ieder geval een iemand met een goede camera aan boord gaat. De bruid zal het absoluut een leuk cadeau vinden als ze een mooi fotoboekje ontvangt, na afloop van het vrijgezellenweekend. Wat wij zelf altijd heel irritant vinden  is wanneer vrijgezellenweekenden uiteindelijk niet te betalen evenementen blijken. Zeker als de verschillen in inkomens van de groep, groot zijn. Denk daar vooraf goed over na en desnoods vraag je even wat de deelnemers zouden willen/kunnen besteden. Voor de bruid is niets zo erg als dat ze het gevoel heeft dat er zich een paar mensen oncomfortabel voelen bij het uitstapje.

Vrijgezellenweekend Terschelling duur?

Zo’n vrijgezellenweekend Terschelling klinkt duur, en dat is misschien ook wel een beetje waar. In het laagseizoen is het huren van een huisje nog wel te doen, en gedeeld door acht kom je dan misschien nog wel een heel eind. Verder hoeft het ook niet zo’n dure grap te worden. Als je niet iedere keer uit eten gaat, maar lekker thuis kookt bijvoorbeeld en er zijn ook een heleboel activiteiten op Terschelling die geen geld kosten. Daar gaan we ooit nog eens een stukje over schrijven!