Vriendinnen activiteiten | Weekendje Terschelling
22191
single,single-post,postid-22191,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Terschelling vanuit de lucht

Vriendinnen activiteiten – weekend Terschelling

Terschelling is leuk om met je gezin te bezoeken, maar met vriendinnen is het er ook bijzonder goed toeven. Logeren doe je vanzelfsprekend bij huisje Terschelling of Terschelling huisje. En als je het helemaal bont wilt maken (of je bent gewoon met zijn achten) dan huur je luxe vakantiehuis Terschelling. En als je er dan toch zonder man (of vrouw) en zonder kinderschare bent, dan blijkt Terschelling nog veel meer, maar vooral ook hele andere dingen te bieden te hebben. Hier vind je de beste tips voor vriendinnen-activiteiten op Terschelling.

Vriendinnen activiteiten 1: Oerol

We hebben even nagevraagd of er iets is, dat niet leuk is aan Oerol, maar mensen komen niet verder dan: ‘dat bijna alle fietsen dan verhuurd zijn’ en ‘dat het wat lastiger is om een leuke plek te vinden om te overnachten’. Verder alleen maar lof en mooie verhalen, zodat we maar een ding kunnen zeggen: ga ook. Dit hoeft overigens niet met vriendinnen te zijn; met vrijwel iedere vorm van gezelschap is een bezoek aan Oerol een aanrader.

Vriendinnen activiteiten 2: Eilandbonbons maken

Een tikje tuttig, maar vooral heel lekker, lijkt ons de workshop Eilandbonbons maken. Ook een topper uit de serie vriendinnen-activiteiten. Bij deze spreken wij de ambitie uit om op korte termijn een juttersbitterbal te gaan creëren of een doosje lamsoorhoning.

Vriendinnen activiteiten 3: Eilandhoppen

Niet voor vriendinnen met gelakte nagels en een sterke voorkeur voor hoge hakken, maar voor de wat stoerdere types in je vriendinnenkring: een echte survival tocht van Terschelling naar Ameland of van Ameland naar Terschelling. Bijzonder en exclusief.

Vriendinnen activiteiten 4: Rondleiding door boswachter Joris

Op gezette tijden zijn er boswachters die je meenemen de natuur in. Een ervan is boswachter Joris Blankema. Op de website van de VVV kun je nagaan welke rondleidingen er worden gegeven en je eventueel ook inschrijven voor een activiteit.

Vriendinnen activiteiten 5: Wadlopen

Wat is een mooiere manier om te genieten van de natuur in het Waddengebied dan te wadlopen? Lekker door het slik banjeren op weg naar een eiland. Het is gevaarlijk om op eigen houtje te gaan wadlopen, maar er zijn verschillende organisaties die zich bezighouden met wadlopen. Zij bieden allerlei wadlooptochten aan die variëren in lengte, duur en zwaarte. Kijk bijvoorbeeld maar eens hier.

Vriendinnen activiteiten 6: Dingen met paarden

Altijd al willen leren hoe je een paard ‘ment’. De mensen van Puur Terschelling leren het je. Ze organiseren ook Huifkartochten en als je echt eens wat anders wilt, dan kun je op Terschelling ook zwemmen met paarden.

Vriendinnen activiteiten 7: Spanning en sensatie op het strand

Vooral geschikt als je met je stoerste vriendinnen gaat. Blokarten, kitesurfen, coast raften, wadkanoen, schatduiken, stoer zeilen. Als luieren op het strand geen optie, of gewoon niet niet jouw favorieten activiteit is, dan is een van deze actieve uitstapjes misschien iets voor jou. Mooi Weer Terschelling verzorgt dergelijke uitjes tot in de puntjes. Ook ideaal als jij de aangewezen persoon bent om een vrijgezellenfeest of andere groepsactiviteit moet organiseren. In het laatste geval is hoefijzergolf misschien ook nog wel een leuke optie.

Vriendinnen activiteiten 8: Fjoertoer

Een beetje 40+, maar oké. De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

Vriendinnen activiteiten 9: Massage en andere wellness

Altijd goed met de vriendinnen, massages, sauna en andere nattigheid. De VVV geeft dit overzicht. Persoonlijk zijn wij fan van de massages van Karin van Dooren in Hoorn. Badderen moet dan wel ergens anders gebeuren. Bij mooi weer bel je Ankie, voor een Thaise massage op het strand!

Vriendinnen activiteiten 10: Yogafestival
 Terschelling

Voor de mindfull vriendinnenclub is het yogafestival de ideale invulling van een vriendinnenweekend. Een klein stukje gekopieerd van de website: ‘Onderdompelen in een unieke yogasfeer aan zee. Vele vormen van yoga onder begeleiding van inspirerende docenten uit binnen- en buitenland. Het festival vindt plaats op een mooi kampeerterrein, gelegen aan de voet van de duinen en naast een duinmeer op het prachtige waddeneiland Terschelling. Dit terrein wordt met festivaltenten ingericht voor yoga, live muziek en om gezamenlijk te eten.’

Dit zijn elf leuke-dingen-om-te-doen-met-vriendinnen; wat ons betreft gaan we door tot minimaal 100! Wij hebben zelf ook nog niet alles gezien en beleefd op Terschelling. Gelukkig maar, want zo hebben we een reden om snel weer te gaan. Mocht je tips hebben, laat het ons weten.