Verhuur vakantiehuis Terschelling | verhuurbedrijf, beheer
Verhuur vakantiehuis is een vak apart. Een goede website, goede foto's en goede content zijn voorwaarden voor een goed rendement. Wij delen graag onze ervaringen met op-terschelling.nl en VVV terschelling met jou op deze pagina.
Terschelling huisverhuur, huisjes verhuren Terschelling, Terschelling huisjesverhuur, rendement vakantiehuis, huisverhuurders
22002
single,single-post,postid-22002,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
verhuur vakantiehuis

Verhuur vakantiehuis – tips

Verhuur vakantiehuis is een vak apart. Wij hebben twee vakantiehuizen op Terschelling. Villa Rosa (6-7 personen in Hoorn) en Caprifolium (4 personen in Midsland-Noord). Villa Rosa verhuren we sinds 2012, Caprifolium sinds kort. Ik deel graag met jullie onze ervaringen, maar hoor ook graag van jullie wat de trucs zijn! Huisje Terschelling dus!

Website op-Terschelling


Absolute fan zijn we van de website op-Terschelling.nl. Voor verhuur vakantiehuis absoluut de beste plek. Voor 80 euro per jaar stromen de boekingen binnen. Jammer is dat je niet zelf alles kunt wijzigen, en dat als je nieuwe foto’s wilt toevoegen 40 euro kwijt bent, maar ook dit bedrag betalen we altijd lachend, omdat de site zoveel boekingen oplevert. Bovendien zijn de mensen achter de website vriendelijk en pijlsnel. Als we een site zouden moeten kiezen (en de rest verwijderen) dan was dat zonder twijfel deze. Als we toch iets moeten aanmerken, dan is het misschien de schoonheid van de site. Mintgroen is niet onze kleur, to put it mildly. Aan de andere kant is de techniek erachter goed en weten de mensen van Op-Terschelling wat ze moeten doen om torenhoog in Googlerankings te komen. Daar valt die mintgroene kleur dan weer bij in het niet.

AirBNB

Sinds kort staat Caprifolium ook bij AirBNB op de site. We moeten er nog een beetje aan wennen, want het werkt (voor ons) niet altijd helemaal ideaal. Aanvankelijk kregen we allemaal boekingen voor een of twee nachten binnen, die we vervolgens weer moesten afwijzen omdat wij van de weekenden en de midweken zijn. De knop om een minimum aantal nachten in te stellen zat goed weggestopt, maar we hebben ‘m gevonden. Eerste boeking is ieder geval binnen. Het werkt wel heel eenvoudig. AirBNB zijn we mee gestopt vanwege minder goede ervaringen.

Website VVV Terschelling


Enthousiast, maar toch iets minder, zijn we over de site van de Terschellingse VVV. Pluspunten zijn het toch nog relatief grote aantal boekingen, ook buiten het hoogseizoen en de enorm vriendelijke mensen die zowel via mail als telefonisch goed bereikbaar en altijd behulpzaam zijn. Minder leuk vinden wij het kostenniveau. Basisfee is al iets van 100 euro en daarnaast dragen we 8% af van de huurinkomsten. Voor zomerweken betekent dit voor Villa Rosa een bedrag van rond de 100 euro per boeking van een week en dat vinden wij te veel. We blijven voor verhuur vakantiehuis voorlopig op de site van de VVV staan, ook omdat we vinden dat de VVV een belangrijke rol vervult op het eiland. Maar de afdracht doet elke keer weer pijn. Een vaste fee, of een lagere fee, zouden wij zeer hard toejuichen. Inmiddels zijn wij ook niet meer te vinden op deze site.

Website Fijnopvakantie.nl


Afgelopen jaar stonden we op Fijn op Vakantie. Kosten zijn vergelijkbaar met die van Op-Terschelling.nl, opbrengsten helaas een stuk lager. Afgelopen jaar een stuk of drie boekingen. Per boeking zijn de kosten dan toch weer lager dan bij de VVV, dus voorlopig blijven we op deze site staan. Fijn op Vakantie garandeert minimaal vijf boekingen. Ben benieuwd of ze ook daadwerkelijk de fee (gedeeltelijk) gaan teruggeven als dit aantal niet gehaald blijkt. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Op deze site zijn we inmiddels niet meer te vinden.

Website Traumferienwohnungen.de


Om ook wat Duitsers te lokken staan we sinds begin 2014 met Villa Rosa op deze Duitse website. Duur, vinden wij, met een fixed fee van 250 euro en het rendement is slecht. Er komen ondanks dat het overzicht van vrije periodes altijd is bijgewerkt, vooral aanvragen binnen voor periodes die al bezet zijn. En dat is irritant, vooral ook omdat je in het Duits moet terugschrijven en ons Duits niet helemaal perfect is. Inmiddels staan we hier niet meer op.

Website Bookings.com


Over Bookings kunnen we kort zijn: de hel op aarde. Hele onhandige site, onvriendelijke mensen en de enige boeking die we na verloop van tijd binnenkrijgen leverde een huilende mevrouw op, die helemaal niet door had gehad dat ze al aan de boeking vast zat (terwijl wij in de tussentijd een boeking hadden afgeslagen). Afdracht is ook idioot hoog, met 12% en wat ook vervelend is aan Bookings.com is dat je de boeking moet leveren en als je dat niet kunt doen opdraait voor de kosten van een alternatief. Dus, stel dat je om net een boeking via Op-Terschelling.nl hebt binnengekregen, en vervolgens komt er een aanvraag van Booking.com binnen, dan MOET je zaken doen met Booking.com (of je krijgt een enorme rekening gepresenteerd). Dit vinden wij geen leuke manier van verhuur vakantiehuis. Met Bookings zijn wel heel snel weer gestopt.

Eigen website (deze dus!)


Met enige pijn en moeite hebben met, met behulp van iWeb, een eerste eigen website in elkaar gezet. Inmiddels, hebben we met hulp van Marc Smulders van MetMarc een serieus exemplaar gecreëerd. Dat is deze geworden. Het is moeilijk te zeggen wat onze eigen site oplevert, behalve dat we zien dat er inmiddels 2300 mensen per maand op bezoek komen.

Verhuur vakantiehuis Twitter


En tenslotte Twitteren we en hier en daar doen we ook nog een beetje Facebook. Wat we zien is dat dit in elk geval verkeer naar de site oplevert, maar in hoeverre het ook echt boekingen oplevert, blijft de vraag. Gelukkig vinden we Twitter vooral ook heel leuk om te doen. Als het niet je hobby is, dan kun je je afvragen of je je energie misschien anders en beter kunt besteden. Olaf Robberse En dan nog dit: sinds we voor de vakantiehuizen foto’s hebben laten maken door Olaf Robberse (OlafRobberse.com) is het aantal boekingen schrikbarend toegenomen. Olaf doet ook aan barterdeals. (#tip)

Nieuw: Opvakantiehuis.nl

Onlangs stonden we weer in de Telegraaf. Altijd fijn een beetje gratis PR. Goed voor de bezoekersaantallen, maar ook nog wat bijvangst. De beheerder van Opvakantiehuis mailde, of we misschien gratis op zijn site wilde staan. Grappig genoeg hebben wij er zelf ook wel eens bij stilgestaan, dat we op onze eigen site misschien ook wel onderdak zouden kunnen bieden aan andere vakantiehuizen. De eigenaar van deze site heeft ouders met een vakantiehuisje, ook op Terschelling. Slim, vinden wij, omdat je op die manier een hele hoop relevante content toevoegt en stiekem zelf altijd bovenin scoort bij de zoekresultaten. Maar dat is dan ook je goed recht. Op naar een vruchtbare samenwerking!