Vakantiehuis Terschelling met hond | Caprifolium
22213
single,single-post,postid-22213,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
vakantiehuis terschelling met hond

Vakantiehuis Terschelling met hond

Waarom nemen mensen dolgraag hun hond mee naar Terschelling? Omdat wij zelf geen hond hebben, vroegen we even rond. Eigenlijk lijkt het maar om een ding te gaan en dat is: wandelen, wandelen wandelen. Op het strand vooral, maar ook in het bos.

Hond op de boot

Maar eerst de heenreis. Het meenemen van je hond naar Terschelling is een fluitje van een cent. Doeksen doet helemaal niet moeilijk over honden op de boot. Je betaalt er wel iets voor, om je hond mee te nemen, maar dat is geen groot bedrag. Voor mensen die niet zo van honden houden als jijzelf, is zo’n boot vol met honden overigens niet altijd zo’n feest, dus denk een klein beetje na over waar je gaat zitten (en zeg vooral niet: ‘hij doet niks’, want als mensen niet van honden houden, dan houden ze niet van honden, ook niet van jouw leuke hond).

Honden mogen vrij rondlopen

Anyway, de hoofdreden om je hond te trakteren op een grote of kleine vakantie naar Terschelling. Honden mogen op Terschelling vrij rondlopen en dat is nogal uniek in Nederland. (Direct na het verschijnen van deze blog, tikte de mevrouw van @dedisterschelling ons op de vingers. Honden mogen zeker niet overal vrij rondlopen, twitterde zij. Nu weten wij het ook niet meer. Het zal we ‘meer dan gemiddeld’ zijn, of zoiets. Maud van Klooster tipte, via Twitter, dat je het wandelen met je hond(en) op Terschelling ook weer niet moet overdrijven. Zeker als je hond thuis niet zo erg veel gewend is. Heel slim adviseerde zij een fietskar te huren als je van plan ben om het hele eiland te gaan verkennen.

Honden zwemmen op Terschelling

Qua zwemmen waren de ondervraagden ook vrij eensgezind. Naast zwemmen in de zee is het Duinmeertje in Hee absoluut favoriet. Er zijn vasts nog meer plekken waar je fijn kunt zwemmen met je hond. In het zwembad van Terschelling ben je helaas niet welkom.

Vakantiehuis Terschelling met hond

Verder helpt het, qua vakantieplezier voor jou, en je hond, als het huis dat je huurt diervriendelijk is. Zo’n huis is 4-persoons huisje Caprifolium in Midsland-Noord. Het comfortabele vakantiehuis heeft een enorme, omheinde tuin, waar honden heerlijk vrij kunnen spelen. Als je je hond mee wilt nemen naar Terschelling, dan kun je niet in alle vakantiehuizen terecht. Een typisch fijn ‘Vakantiehuis Terschelling met hond’, dus.

Strandpaviljoens houden ook van honden

De Branding, bijvoorbeeld. Heeft drinkbakken staan, en volgens mij Heartbreakhotel ook. Kijk maar op de foto hierboven. Wij noemen het hondvriendelijk.En gewoon heel servicegericht.

Gratis uiteten op Terschelling, dankzij de hond

En tenslotte, als je hond meeneemt, dan hoeft hij niet uit logeren. En dan hoef je dus ook geen grote cadeaus te kopen voor de oppassers. En als zo’n oppas er niet is, is dan ben je misschien wel aangewezen op een pension of een hondenhotel. Wij hebben ons laten vertellen dat je hier vaak pittige bedragen aan kwijt bent. Dit   is dus een fikse besparing, waarvan je op Terschelling heel veel leuke dingen kunt doen. Superlekker uiteten bij voorbeeld, bij Loods, De Zee of bij Caracol.