Vakantie Terschelling | tips voor verblijf en leuke dingen doen
23175
single,single-post,postid-23175,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Vakantie Terschelling – waar logeer je en wat ga je doen?

Van de week werden we gemaild door iemand die op zoek was naar een georganiseerd reisje naar Terschelling. Haar idee was: een lang weekend. Een soort D-Reizen pakketreis, maar dan leuk. We dachten er eens een nachtje over na en kwamen tot het volgende.

Vakantie Terschelling? Waar logeer je?

Afhankelijk van de grootte van het gezelschap logeer je in Caprifolium (vakantiehuis 4 personen Terschelling) of in Villa Rosa (vakantiehuis 6 tot 7 personen Terschelling). Gedurende de zomermaanden kun je in de tuin van deze huizen nog een tentje kwijt. Caprifolium wordt dan een 8-persoons huisje in Midsland, Villa Rosa tover je dan om in een 10-persooons vakantiehuis in Hoorn (Terschelling).

Vakantie Terschelling? Waar eet je?

Vakantie naar Terschelling betekent: vaak en lekker uit eten. Ons lievelingsrestaurant is De Zee in West Terschelling. Heerlijk, eerlijk eten. Vaak van Terschelling, maar alleen als dat echt de allerbeste en de allerlekkerste producten betekent. De garnalenkroketjes zijn bijvoorbeeld gewoon van Holtkamp in Amsterdam. En dat kunnen wij als Amsterdammers dan weer zeer waarderen. De snoepjes die je bij de rekening krijgt zijn van Papabubble. Fijn aan de Zee is dat zowel de kinderen als de ouders er dolgelukkig van worden. Voor de kleintjes is er overheerlijke houtoven pizza, voor de ouders visjes, boterzachte biefstuk, maar er staat ook een heerlijke curry op het menu. En de service is ook om je vingers bij af te likken. Tot zover onze ode aan De Zee.

Vakantie Terschelling? Welke strandtent?

Er zijn mensen die Terschelling bezoeken en dan weer vertrekken, zonder dat ze de zee hebben gezien. Vooral pubers hebben daar een handje van. Je gelooft het niet, maar het gebeurt. Bij ons niet hoor! Onze favoriete strandtent wisselt per jaar, maar op dit moment is dat zeker weer de Zandzeebar. Voor alle strandtenten geldt dat het bereik met de mobiele telefoon dramatisch slecht is. In eerste instantie maakt dat bij de meeste mensen wat ontwenningsverschijnselen los, maar na verloop van tijd brengt dit een heerlijke soort rust. Los daarvan is het eten bij de Zandzeebar net wat lekkerder, beter en meer bijzonder dan bij de andere strandtenten. Overigens is niet iedereen het daarmee eens. Kijk maar eens op Iens. Maar goed, wij zijn er dol op, op het eten van de Zandzeebar. Tel dat op bij de relaxte sfeer, met heerlijke zachte kussens, goeie muziek, en je wilt nooit meer naar huis.

Vakantie Terschelling? Wat ga je doen?

Dit jaar voor het eerst gedaan en absoluut voor herhaling vatbaar. Oesters zoeken onder leiding van Flang Cupido, want die kan er heel goed over vertellen en vervolgens opeten met heerlijke wijn erbij. Ook leuk met Flang: een wandeling met een wildplukster. Eetbare paddestoelen zoeken en bloemetjes en plantjes waarmee je heerlijke salades en tapenades kunt maken. Mmmm.

Tot zover onze tips. We geven er expres niet te veel. Want Terschelling heeft het in zich om je volledig te verrassen. Ga er gewoon naar toe, pak de fiets en ga wandelen en er komt vanzelf meer dan genoeg leuks op je pad!