Vakantie op Terschelling | tips en huisjes
Terschelling, cultuur, lekker eten, uit eten, mooi weer
22188
single,single-post,postid-22188,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
vakantie terschelling

Vakantie op Terschelling

Iedereen houdt op zijn eigen manier van Terschelling. Als je aan ons vraagt waarom we ‘fan’ zijn dan zeggen we: Terschelling heeft alles. Mocht je liever plaatjes kijken, dan dit verhaal verder lezen, ga dan lekker browsen op deze website.

Het weer op Terschelling

Terschelling heeft brede, eindeloze stranden, maar ook bos. Je kunt er dagenlang rondfietsen, zonder dat je steeds hetzelfde rondje rijdt. Aan de kant van het Wad fiets je letterlijk tussen de schapen door en in het ‘verre oosten’ ligt de Boschplaat, een prachtig natuurgebied met een indrukwekkende verscheidenheid aan vogels en planten, ideaal voor de wat meer gevorderde natuurfreaks onder ons. En, ook niet ook niet onbelangrijk, op Terschelling schijnt de zon net wat vaker dan in andere plaatsen in ons land. Het weerbericht vind je hier.

Vakantie op Terschelling; cultuur

En dat is niet alles. Terschelling heeft ook volop cultuur. Denk aan Oerol; anderhalve week in juni wordt Terschelling omgetoverd tot een groot podium voor alle vormen van theater. Maar ook tijdens de zomermaanden worden er allerlei voorstellingen en films vertoond. Onze favoriet: de buitenbioscoop bij de Zandzeebar. Meer leuke dingen vind je hier.

Lekker eten op Terschelling

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, bijvoorbeeld over het eten. De aardbeien uit de zelfpluktuin zijn niet te versmaden en hetzelfde geldt voor het eilander lams- en rundvlees van slager Anne Schaafsma in West. Op talloze plekken worden biologische Eilander producten verkocht. Van cranberry’s, tot schapenkaas, tot honing van lokale bijen. Het zal je niet verrassen dat uit eten gaan ook zeker geen straf is op Terschelling.

Meer dan alleen prachtige natuur

Terschelling is het einde voor mensen die van (puur) natuur houden, maar het mooie, vinden wij, is dat er meer is dan alleen prachtige natuur. Je vindt er bijzondere winkeltjes en er is zelfs een Hema. Bekijk de site voor nog veel meer tips.

Foto hierboven van zeilschip de Holland is gemaakt door Kim Brakkee-van Haasteren