Trouwen Terschelling | tips, kosten, weddingplanner, locatie
22750
single,single-post,postid-22750,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
trouwen terschelling

Trouwen Terschelling

De mooiste dag van je leven, op de mooiste plek van de wereld. Trouwen Terschelling is dus een hele logische combinatie. Er is zelfs een hele website gevuld met informatie over Trouwen Terschelling.

Trouwen Terschelling; ons idee

De makers van deze website zijn nooit getrouwd, dus het is nogal een hypothetisch verhaal, maar goed. Stel: we zouden van plan zijn te trouwen op Terschelling, hoe zou dit weekend er dan uit zien?

Vrijgezellendag op Terschelling

Allereerst zouden we hopen dat onze vrienden en vriendinnen ons meenamen naar Terschelling voor de vrijgezellendag. Daar schreven we al eens een stukje over. Je vindt het hier.

Kleine groep

Wij vinden: als jij trouwt, dan trakteer je je gasten all the way. Dus inclusief boot, verblijf, heenreis; de hele rataplan. Consequentie van deze mening, is dat je al gauw duur uit bent, als een hele grote groep zou willen uitnodigen. Wij zouden daarom een select gezelschap uitnodigen en die onderbrengen in locaties op Terschelling waar we zelf ook heel graag komen. Dit zijn natuurlijk luxe vakantiehuis Villa Rosa en huisje Caprifolium, maar ook luxe huisje Villavendel, en we zouden alle kamers bij Altijd Wad boeken. Dan zijn er zo’n 30 mensen onder de pannen en kan het feest beginnen.

Met zijn allen op de boot

Trouwen Terschelling betekent dat je met de boot moet. Laat daar dan ook het feest dan ook maar beginnen. We bestellen de gasten op vrijdagmiddag in Harlingen, en zorgen ervoor dat het feestje op de boot al van start gaat, met lekkere muziek en drankjes. Zelf is het bruidspaar daar natuurlijk ook bij. Het feestje wordt voortgezet bij de Braskoer in West-Terschelling.

Zaterdag lunch

Zaterdag is de grote dag. Er moet na vrijdagavond vast hard uitgeslapen worden, dus we beginnen met een lunch om een uur of twee. Die doen we bij de Walvis en vervolgens gaan we richting strand in West aan Zee. Want het is natuurlijk een stralende dag, en iedereen is blij, en prachtig mooi en luchtig aangekleed.

terschelling trouwenOm een uur of half vijf is het dan eindelijk tijd voor het ja-woord. Dit geven we elkaar op het strand van West aan Zee (geen idee of dit kan, maar gelukkig is dit ook een hypothetisch verhaal) en vervolgens proosten we bij  Paviljoen West-aan-Zee op onze liefde tot in de eeuwigheid. Eten zouden we doen bij Caracol en daarna zetten we iedereen in taxi’s, op weg naar Hessel in Hoorn, alwaar de tap opengaat en de muziek lekker hard staat.

 

Zondag terugreis

Zondag ontbijten we nog met elkaar bij Loods in West-Terschelling en dan is het alweer tijd voor de terugreis. Zoiets lijkt ons een heel fijn programma als we zouden kiezen voor trouwen Terschelling. Maar als je echt gaat trouwen, dan moet je misschien nog even praten met Kirsten van Eindeloos Terschelling. Die weet er veel meer van dan wij.

 

Ervaringsdeskundige trouwen Terschelling

We raadpleegden voor de zekerheid nog even onze Twittervolgers. @karinheppener reageerde direct: ‘Done that! 80 man- ja in gemeentehuis-borrel in Wrakkenmuseum-bbq en top-feest , brunch bij Doodemanskisten!’ (Uit betrouwbare bron weten wij dat ze nog steeds samen is met de man in kwestie, waarmee maar weer is bevestigd dat trouwen op Terschelling een berengoed idee is). We zijn benieuwd naar jouw ideeën over de mooiste dag van je leven op het mooiste eiland van de wereld. Kom je logeren in huisje Terschelling (wanneer je gaat trouwen) dan hebben wij een leuke verrassing voor je!