Zwembad Terschelling | Zwemmen Terschelling
22203
single,single-portfolio_page,postid-22203,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
zwemmen in zwembad Terschelling

Zwembad Terschelling

 

Zwemmen in zwembad Terschelling. Aan de de rand van het bos van West-Terschelling vind je zwembad de Dôbe. Zwembad de Dôbe beschikt over een glijbaan, jetsteams, turbodouches en een bubbelbad. In het ondiepe gedeelte van het bad bevindt zich een paddestoel voor de kleintjes. Het bad loopt af. Het ondiepe gedeelte is 45 centimeter diep en het diepste gedeelte is 1,60 meter diep. Voor de kleintjes zin er speelmogelijkheden en speciaal speelgoed en er is een speciaal peuterbad. Het bad is lekker met ongeveer 30 graden Celcius lekker warm. Het bubbelbad is nog iets warmer, met 32 graden. Zoals dat hoort in een goed zwembad zijn er ook volop mogelijkheden voor een hapje en een drankje. En natuurlijk worden er ook ijsjes verkocht en er zijn snacks verkrijgbaar.

 

Zwembad Terschelling adres

Het zwembad is gemakkelijk bereikbaar met de bus. De bushalte is ongeveer een halve kilometer lopen. Vanaf het centrum van West-Terschelling is het ongeveer tien minuten lopen naar het zwembad. Met de auto is het zwembad ook gemakkelijk bereikbaar; er is een grote parkeerplaats. Het adres is Sportlaan 7 in West-Terschelling. Telefoonnummer: 0562-442 257. Meer info vind je hier.

 

Zwemmen is gezond

Voor de een is het een nachtmerrie, voor de ander pure ontspanning: zwemmen. Je verbrandt razendsnel calorieën, verbetert je conditie en maakt je (pijnlijke) spieren soepel. Hoe komt het dat zwemmen zo gezond is?

In het warme water functioneren stijve spieren veel beter. Zwemmen is sowieso goed voor je spieren. Ze ontspannen door de bewegingen die je in het water maakt. Sporten op het droge vergt veel meer van je spieren. Ook werkt het geestelijk ontspannend. Verder is het goed voor je hart en je longen.

 

Wat er met jou gebeurt als je sport

Je lichaam voelt soepeler aan, doordat spieren en gewrichten zich ontspannen. Je gebruikt ze op een niet-belastende manier. Je ademcapaciteit wordt steeds groter, waardoor je langere afstanden kunt zwemmen. Na verloop van tijd bereik je met baantjes trekken dat de snelheid toeneemt en de hersteltijd na de inspanning afneemt. Goed getrainde zwemmers kunnen bovendien lang bewegen met een hoge hartfrequentie.