Vakantie Terschelling | Last-minute mogelijkheden
22839
single,single-portfolio_page,postid-22839,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
ga niet naar frankrijk

Vakantie Terschelling

 

Wij spreken de laatste dagen regelmatig mensen die zeggen: ik heb nog geen vakantie geboekt. Gisteren nog, ontvingen we een berichtje via Twitter van iemand die ‘tegen beter weten in’ vroeg of er nog plek was in de herberg in de week van 27 juli, deze zomer.’ Bij ons helaas dus niet. Hij overwoog ‘dan maar naar Italië te gaan’.  Voor die mensen hebben wij een tip. Doe dat niet. Denk aan de files. Denk aan zwarte zaterdag. Denk aan die snikhete auto. Denk aan zeurende kinderen, die naar de wc moeten. Of enorm misselijk worden van het snoep eten en tegelijkertijd spelen op de iPad. Zet door, en ga op zoek naar een last-minute Terschelling. Stap hiervoor is: meld je aan voor deze Facebook-groep.

 

Vakantie Terschelling, huizenruil? 

 

Gauw kijken dus of er nog iets beschikbaar is. Waar? Hier bijvoorbeeld. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, en er zijn altijd annuleringen. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het in het hoogseizoen wel een uitdaging is. De drie bouwvakweken zijn meestal ruim van tevoren helemaal volgeboekt. Als dat nu net de periode was dat je wilde gaan, dan is het een kwestie van ‘buiten de gebaande paden’ gaan. Huizenruil bijvoorbeeld? Zet een advertentie op Fodzoeker en vraag of er Terschellingers zin hebben in een weekje Amsterdam/Drenthe, of waar jouw huis ook maar staat. Of vraag of ze hun woonhuis aan jou willen verhuren, omdat ze op vakantie zijn (in een snikhete auto naar Italie bijvoorbeeld), zonder dat er wordt geruild dus.

 

Nodig jezelf uit op Terschelling

 

Wat ook nog een mogelijkheid is, is jezelf uitnodigen bij vrienden, die toevallig vakantie vieren op Terschelling. Niet te lang, want je weet: visite en vis blijven drie dagen fris. (Waarbij ik zelf denk dat drie dagen op een kleine oppervlakte met semi-goede vrienden ook al aan de lange kant is). Wieweet heb je wel meerdere vrienden, dan wissel je het een beetje af en ben je zo een paar weken onder de pannen.

 

Slinger een Twitterbericht de wereld in

 

Ook doen: even twitteren dat je op zoek bent. Eigenaren van vakantiehuisjes zitten vaak met de handen in het haar als ze last-minute annuleringen binnenkrijgen, en als ze zien dat jij net op zoek bent, dan zit je zomaar voor een dubbeltje op de eerste rij. Wij @terschellingxxx, begrijpen als geen ander hoe graag je toch nog naar #Terschelling wilt, en retweeten met alle liefde en plezier jouw oproep, waarmee je toch alweer zo’n 2700 mensen in een klap op de hoogte stelt van jouw wens. En als je bang bent voor dieven, stuur dan een DM, dan verzenden wij, anoniem, een berichtje waarin staat dat er ‘iemand’ op zoek is naar een fijne plek voor om je vakantie Terschelling door te brengen.

 

Semi-wildkamperen op Terschelling

 

Jezelf uitnodigen bij vrienden, zouden we dus beperken tot een dag of twee. Wat je langer uithoudt, is logeren in de vakantiehuis-tuin van die vrienden. Wel even vragen of de verhuurder van het huis dit net zo’n leuk idee vindt als jij. Je neemt een tent mee, of je huurt er eentje op Terschelling. Primakamp verhuurt prima tenten. Wij hebben nog nooit gebruik van ze gemaakt, maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat Primakamp ook nog prima ideeën heeft over waar je je bij hen gehuurde tent zou kunnen opslaan.

 

Tot zover onze tips, voor een vakantie naar Terschelling. Heb jij ideeën over waar je moet zijn als je toch nog dolgraag een last-minute tripje maakt naar Terschelling? Laat het ons weten. En misschien wel de allerbeste tip: boek nu vast voor volgend jaar. Dit luxe vakantiehuis Terschelling bijvoorbeeld, of dit schattige huisje Terschelling.