Naaktstrand Terschelling | naaktstranden op Terschelling
22903
single,single-portfolio_page,postid-22903,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
naaktstrand Terschelling

Naaktstrand Terschelling

 

Heeft Terschelling ook een naaktstrand? Wij vroegen het ons af en gingen op zoek. Het antwoord was al gauw gevonden. Terschelling heeft zelfs twee naaktstranden. Best een verrassing want wij zijn nog nooit spontaan een naaktloper tegengekomen op Terschelling. Dat klopt ook wel, want de naaktstranden liggen een beetje uit de loop. Wel zo prettig voor mensen die niet zo dol zijn op wild vlees.

 

Naaktstrand Terschelling (West)

Ten westen van paal 8 tot het Groene Strand ligt een rustig strand waar naaktrecreatie is toegestaan. Het strand kun wandelend bereiken via wandelpaden bij paal 3, 5 en 7. Met de fiets of met de auto kom je er ook. Je rijdt dan naar het Groene Strand of West aan Zee. Hier staan ook strandpaviljoens. Op het naaktstrand, of nudistenstrand, zijn geen voorzieningen aanwezig. Vlakbij is wel Paviljoen West aan Zee. (Tip: kleed je wel even een beetje aan, als je op het terras neerstrijkt).

 

Naaktstrand Terschelling (Oost)

Op het strand van Terschelling kan ten oosten van paal 12 naakt gerecreëerd worden. Het mag alleen  niet op het strand bij opgang het Hoornse Bos: paal 14,6 en het strand bij opgang Oosterender Badweg: paal 18. Op het naaktstrand of nudistenstrand Terschelling zijn geen voorzieningen. Wel staan bij 3 van de 4 strandopgangen paviljoens. Ook voor deze strandtenten geldt dat het zeker gewaardeerd wordt als je weer wat kleren om je lijf hebt gedaan.

 

Naaktrecreatieregels

Wij zijn geen experts op het gebied van nudisme en gingen op zoek naar meer informatie over naaktrecreatie in Nederland. Of je verplicht bloot moet zijn op het naaktstrand, bijvoorbeeld. Maar ook waren we eigenlijk wel benieuwd hoe het nou voelt, naaktlopen. We vonden hier een site, waarop al deze vragen en antwoorden staan. Doe er je voordeel mee! Heb je nog tips, of aanvullingen, mail ze ons, dan breiden we dit verhaal nog wat verder uit.