Mountainbikeroutes Terschelling | ATB-routes, MTB-routes
Terschelling, mountainbiken, mountainbike, ATB, wielrennen, racefiets, routes, fietsroutes, parcours
22398
single,single-portfolio_page,postid-22398,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
wielrennen mountainbiken Terschelling mountainbikeroute Terschelling

Mountainbikeroutes Terschelling

 

Mooie fietsroutes, of mountainbikeroutes op Terschelling (MTB-routes, ATB-routes) zijn er volop. We hebben er twee voor je uitgepikt waar wij zelf nogal enthousiast over zijn. De bovenste is 40 kilometer lang, de onderste 34 kilometer. Ook leuk: op Terschelling is het hier en daar nog pittig heuvelachtig. In het Hoornse bos bijvoorbeeld, of in het bos bij West, worden je beenspieren hier en daar flink op de proef gesteld. Niet voor mietjes dus, zeg maar.

 

Mountainbikeroutes Terschelling

Kenners zeggen dat Terschelling vlak genoeg is om lekker hard te kunnen racen, maar heuvelachtig genoeg om af en toe een lekker klimmetje te kunnen doen. Wij zijn zelf geen wielrenners, dus we nemen aan dat dit waar is. Wel horen we van alle kanten dat fietsen of mountainbiken op Terschelling echt het einde is. Gewoon maar eens proberen?

 

Logeren in Villa Rosa of Caprifolium 

Sinds we verschillende mountainbikeroutes Terschelling plaatsten, stroomt het aantal aanvragen van wielrenners en racefietsers binnen. Zowel Villa Rosa als Caprifolium zijn prima uitvalsbases voor een weekend mountainbike op Terschelling. Villa Rosa heeft een grote woonkeuken, waarin je ’s nachts je fiets gewoon binnen kunt zetten. Huisje Caprifolium in Midsland-Noord heeft een grote afgesloten tuin, waar de buitenwereld ook niet zomaar binnenkomt. Je kostbare racefiets of mountainbike zet je onzichtbaar naast of achter het huis, terwijl je ’s nachts heerlijk geniet van het vakantiehuis met goede bedden. Je fiets kun je meenemen op de boot. Lekker makkelijk dus. Ook heel handig is dat je zelf naar je vakantie-onderkomen kunt fietsen, terwijl het fietsverhuurbedrijf je spullen met een busje naar je toe brengt.