Loods Terschelling | een van onze favoriete hotspots
22503
single,single-portfolio_page,postid-22503,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
loods lounge terschelling loods terschelling terrassen terschelling restaurant terschelling loods loods terschelling restaurant cranberrytaart bij loods terschelling

Loods Terschelling (Loods Lounge)

 

De inrichting alleen al, is te gek bij Loods en ook de buitenkant ziet er restaurant er cool uit. Voor Terschellingse begrippen is Loods zelfs hip te noemen. De bediening is supervriendelijk, je kan er heerlijk de keuken in kijken en het eten is heerlijk. Veel klassieke gerechten als steak tartare, saffraanrisotto of een klassieke hamburger. Geschikt voor een snelle hap, maar je kan ook een aantal gangen nemen om lekker lang te tafelen, inclusief overheerlijke wijnen, natuurlijk.

 

Loods Terschelling

Loods is in West-Terschelling. Je kijkt uit op de haven. Als je in Hoorn of Midsland logeert, dan klinkt West Terschelling misschien een beetje uit de richting. Laat je niet weerhouden door de fietstocht die je ervoor over moet hebben om er te komen; het is het waard. En wat je ook nog kunt doen is je bezoek uitstellen tot de laatste dag van je vakantie. Loods is op loopafstand van de boot, dus als je nu een paar uurtjes eerder je vakantiehuisje verlaat, dan heb je volop de tijd om te genieten van Loods Lounge. En een taxi is natuurlijk ook zo geregeld.

 

Met kleine kinderen

Ook met kleine kinderen is het goed toeven bij Loods. Ik weet niet of ze ze nog hebben, maar een tijdje terug kon je ere en overheerlijk broodje aap bestellen. Een broodje, in de vorm van een aap, met daarop kroketjes of ander heerlijk, kindvriendelijk beleg.

 

Op Iens lezen we dit

‘Zo smulpapen, hier weer mijn jaarlijkse recensie over dit restaurant. Ook dit jaar was het weer een lust voor het oog (en maag) en deze recensie wordt weer onveranderd positief. Het wordt een beetje maar ik kan niet anders zeggen dan dat het weer uit-de-kunst was allemaal, ik kan wederom niks doen dan pluimen uitdelen.

Eerst ’s middags reserveren. Wij komen jaarlijks naar Terschelling, en ook dit jaar tijdens het reserveren werden we weer herkend door de dame die ons vorig jaar bediende! Je gelooft het niet, er komen daar duizenden badgasten (zo worden daar landrotten zomer en winter genoemd) en dan herkennen ze ons! Dat noemen we service.

Tijdens het diner kwam de chef ook even langs. Hij herinnerde zich mijn vorige, dolenthousiaste recensie van vorig jaar nog en vond het erg leuk om ons weer terug te zien. Logisch, wij hebben ieder jaar op Terschelling ons vaste rondje van restaurants en de Loods strijdt met een ander restaurant hier om de eerste plaats te bemachtigen. (Red. wij denken dat hij het over Caracol heeft).

Over het diner: het wildseizoen was weer begonnen en dus was het wild wat de klok sloeg. We begonnen met een rode uiensoep met een Parmezaanse kaasstengel. Nou ben ik niet zo van de kaas maar deze was fijn hoor, en de soep was zalig! Royale hoeveelheid in een groot bord, zo hoort het want zeelucht maakt dat je trek krijgt.

Mijn moeder was zeer tevreden over de nijlbaars, met een keur aan andere vishapjes op het bord, prachtig opgemaakt allemaal, nog steeds is de opmaak van je bord kunst met een hoofdletter K. De klapper van de avond was het overheerlijke hertje: heel erg mals gebakken hertenrug in een rode wijnsaus, ben totaal niet van de rode wijn maar perfecter dan dit kan een hertje niet worden bereid.

Het is een feest om je smakelijk gedecoreerde bord te zien, echt haast jammer om eraan te beginnen maar hey, je bestelt het niet om het koud te laten worden hè? Dus we hebben alles weer tot ons genomen met een lekker glaasje wijn erbij, ook daarin is er meer dan genoeg keuze.

Als nagerecht had mijn moeder zin om de chocoladefondant met vlierbes te proberen, en dat bleek een culinaire verrassing op topniveau. Mijn vader en ik gingen voor de tarte tatin, een warm appeltaartje met slagroom en een bol ijs met echte vanillepitjes erin, waarschijnlijk zelfgemaakt en zag er ook weer wonderschoon uit. Toetje werd vergezeld van een heerlijk glaasje Muscat, ik hoop maar dat die nooit van de kaart verdwijnt want dan verwijderen ze een succesnummer!

Samenvattend was het dus weer een topervaring, weer een zeer attente bediening en deze formule maakt dat we ook volgend jaar weer gaan terug komen. Mensen, ik wind er geen doekjes om, als je in de gelegenheid bent bezoek dan dit restaurant! Groetjes van de FZS Pilot en tot het volgende jaar maar weer!’

 

Beste restaurants Terschelling

Dit restaurant vind je ook in onze lijst van beste restaurants Terschelling.

Adres: Willem Barentszkade 39, West Terschelling
Prijs: Lunch: 7-10 euro. Hoofdgerechten: 18 euro
Meer info: Website van Loods en de menukaart
Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 10:00 uur tot 22:00 uur.