Klimbos Terschelling | Voor grote en kleine apen
22881
single,single-portfolio_page,postid-22881,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
klimmen terschelling terschelling klimbos Klimdaris Terschelling

Klimbos Terschelling

 

Begin 2015 lazen we dat Terschelling een klimbos zou gaan krijgen. Dat stond in de Leeuwarder Courant. En nu is het er dan. Begin mei 2015 werd het geopend. Wij hebben het inmiddels uitgeprobeerd. Je vindt het klimbos, dat – heel grappig vinden wij – Klimdaris is gedoopt, in West Terschelling, niet ver van het zwembad.

 

 

Hoe het werkt

Je wordt ontvangen door een van de instructeurs en je krijgt eerst een uitgebreide instructie en ontvangt de uitleg van het veilige clic-it systeem en daarna kun je los. Je gaat de lucht in en kunt op hoogte diverse hindernissen over lopen, klimmen, klauteren en tokkelen. Behendigheid en kracht worden hierbij geoefend. Een rondje klimbos neemt zo’n twee uur in beslag. Als badgast (met kinderen) is dit een superleuk uitje maar ook voor teambuilding, vrijgezellensessies en hoogtestages is het klimbos geschikt.

 

Wat moet je aan en andere nuttige info

Doe gemakkelijke kleding aan en soepele schoenen waarmee je lekker kunt klimmen. Je wordt er best een beetje moe van, zo’n klimsessie, maar een topsporter hoef je zeker niet te zijn. Je vindt het klimbos in West, aan de Sportlaan. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 15 euro, volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar betalen 19 euro. Kinderen onder de twaalf moeten samen met een ouder klimmen. Een ouder  op drie kinderen is genoeg.

 

Openingstijden Klimbos Terschelling

De openingstijden hangen af van het seizoen. In de zomermaanden is het klimbos iedere dag geopend, in de maanden eromheen alleen in de weekenden. Kijk maar op de site van Klimbos Terschelling. Voor grote groepen worden de deuren speciaal geopend. Reserveren doe je bij voorkeur online en liefst een paar dagen van tevoren. Dan weet je ook zeker dat er plek is. Als je vandaag nog wilt klimmen dan kun je beter even bellen naar telefoonnummer 06-37 24 47 62.

 

Klimbos Terschelling

Het klimbos vind je in West Terschelling, op een terrein van Staatsbosbeheer. Wij zijn er deze zomer geweest en het is een evenement dat zeker in onze top 10 staat. In ieder geval voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen er een heerlijke middag beleven. Met volop spierpijn achteraf.