Kabouterpad Terschelling | Kabouterpad Hoornse Bos
kabouterpad, Hoornse Bos, Terschelling, kleuters, peuters, wandeling, wandelen met kleuters, wandelroute Terschelling
22174
single,single-portfolio_page,postid-22174,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Kabouterpad Terschelling Hoornse Bos

 

Andere topattractie volgens Tom, toen hij drie was, is het Kabouterpad Terschelling. Staatsbosbeheer heeft deze peuter- en kleuterwandeling uitgezet. Halverwege de Badweg in Hoorn (op weg naar Kaap Hoorn) zie je het eerste Kabouterpaaltje aan je linkerhand. Bij iedere Kabouter hoort een opdracht. Voor een of twee euro koop je de route met de opdrachten daarbij, bij Ben van Alles in Hoorn. Het kantoor van de VVV in West Terschelling heeft de kabouterpadkaarten ook.

 

Kabouterpad Terschelling – niet uniek

Staatsbosbeheer heeft meer Kabouterwandelingen uitgezet. Dit zeggen ze erover: ‘Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en behulpzaam. Ze zijn erg ijverig en de hele dag druk in de weer met van alles en nog wat. Waarmee precies? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen…’.

 

Route Kabouterpad Terschelling

Wat doe je nu als Ben van Alles dicht is, je de VVV in West te ver weg is, en je wilt toch de Kabouterwandeling Terschelling doen? Geen nood! In dat geval gebruik je je fantasie. De start van het Kabouterpad vind je door vanuit Hoorn de Badweg richting zee te fietsen. Vervolgens kijk je goed naar links. Je ziet dan vanzelf de eerste kabouter staan. Vervolgens start de wandeling en ga je op zoek naar kabouter nummer twee. Ter plekke verzin je een opdracht: bomen tellen, een bouwwerkje maken van losliggende takken, en stok zo ver mogelijk weg werpen, ringen van een boomstam tellen, jezelf zoeken in het spiegelbeeld van het water, springen van boomstam naar boomstam, een bouwwerkje maken van losse takken, of bloemen plukken. Kijk met dat laatste wel goed uit. Voor je het weet heb je de boswachter achter je aan.