Hardlopen Terschelling | hardlooproutes, marathon, loop
22208
single,single-portfolio_page,postid-22208,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Hardlooproutes Terschelling 10 kilometer

Hardlopen Terschelling – hardlooproutes

 

Een van de leukste plekken in Nederland om hard te lopen is Terschelling. Een rondje van vijf kilometer is al genoeg om een zeer afwisselende route te lopen door het bos, over het strand, door het dorp en door de meestal dunbevolkte bewoonde wereld. Bovenaan staat een mooie route over Terschelling van 5 kilometer. Het tweede rondje is 9,1 kilometer. Die route ligt tussen West-Terschelling en Baaiduinen. De laatste route is 21 kilometer. Ideaal voor Berenloop-lopers, of wannabees. Een mooie hardlooproute vinden is overigens helemaal niet zo moeilijk. Je kunt ook gewoon lekker je neus achterna lopen en kijken waar je uitkomt. Hardlopen Terschelling dus. 

 

Hardlopen Terschelling

Wil je als een echte beachbabe over het strand hardlopen? Terschelling biedt je de kans om eindeloos te rennen over het strand. Waanzinnig gevoel met een ongelofelijk breed strand! Vanaf zowel huisje Caprifolium in Midsland-Noord als vanaf luxe vakantiehuis Villa Rosa in Hoorn is het zo’n 1,5, kilometer lopen tot je met je voeten in de Noordzee staat. Het uitzonderlijke brede en lange strand van Terschelling bied je de ideale gelegenheid om lekker te rennen over het strand. Ook  de marathon van Terschelling gaat voor een flink gedeelte over het strand. Onze beide huizen liggen midden op Terschelling en zijn dus ideale huizen om heerlijk van Terschelling te genieten. Vanuit Hoorn en vanuit Midsland kun je gemakkelijk alle kanten op.

 

Hardloopwedstrijden

In november vindt ieder jaar De Berenloop plaats. Een halve en een hele marathon, meestal in het eerste weekend van november. Vlak ervoor, begin november dus (en soms eind oktober) vindt de Kleine Berenloop plaats. Mooi hardloopevenement voor wie 21 of 42 kilometer net te lang is (De kleine Berenloop is 5 of 10 kilometer). Tijdens de zomermaanden zijn er ook verschillende loopjes waaraan zowel jonge als oude mensen mee kunnen doen. Houd de site van de VVV Terschelling in de gaten, of koop de Sjouw voor actuele tips. Je kunt ook even kijken op de Hardloopkalender.