Flang in de Pan | avontuurlijke kookworkshops Terschelling
22855
single,single-portfolio_page,postid-22855,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
kookworkshop terschelling koken terschelling terschelling koken

Flang in de Pan

Hoog bovenaan ons lijstje leuke-dingen-die-we-willen-doen-de-volgende-keer-als-we-op-Terschelling-zijn is het bijwonen van een workshop bij Flang in de Pan. Flang Cupido gaat met de kookploeg het Wad op om visjes, zeewier, zeesla, oesters, alikruiken en andere schelpdieren te verzamelen die vervolgens gezamenlijk worden klaargemaakt. In het hoogseizoen vinden de workshops op gezette tijden plaats, daarbuiten kunnen er altijd arrangementen en afspraken (op maat) worden gemaakt. Waar en wanneer kun je lezen in de Sjouw, of op de website van VVV Terschelling. Ook leuk om met je vriendinnen te doen, of tijdens een vrijgezellendag. Een verkorte vorm van deze workshop deden we afgelopen zomer en die was al zeer de moeite waard.

 

Flang de Oesterman

Naast Kookworkshop-organistor is Flang zelf ook in te huren als Oesterman (leuk voor als je gaat trouwen op Terschelling), en staat op zijn site vermeld dat hij drievoudig kampioen snertkoken is. Wie van snert houdt, moet dit meemaken, lijkt ons. We kwamen er ook achter dat deze kampioen-snert, in ingeblikte vorm, te koop is bij Lokaal, in West Terschelling. Een van onze lievelingswinkeltjes op het eiland.

 

Bed & Breakfast Hoorn Terschelling

De keuken van Flang in de Pan staat in Hoorn en is onderdeel van de Bed & Breakfast ‘Postoari’ van dezelfde eigenaar. Adres is Dorpsstraat 25 in Hoorn. Vroeger zwaaide Flang de scepter bij het Heartbreakhotel. We vermoeden dat de keuken daar toen ook iets verfijnder was dan nu.