Boerderij de Gèskieker op Terschelling - vakantiehuis op Terschelling
bezoekboerderij, de geskieker, boerderijwinkel, biologisch rundvlees, boerderij rondleiding, boerin Neeke, t-shirts met koeien
22116
single,single-portfolio_page,postid-22116,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Boerderij de Gèskieker op Terschelling

 

Toen we aan Tom (toen 4) vroegen wat zijn hoogtepunt was, de laatste keer dat hij op Terschelling was, was dat zonder twijfel het bezoekje aan bezoekboerderij de Gèskieker. Tom was samen met zijn twee oudere broers en met zijn ouders en die vonden het ook een van de leukste uitstapjes van de hele vakantie. Hier vind je een overzicht van andere leuke attracties voor kinderen op Terschelling. Je snapt niet waarom mensen ’s zomers met kleine kinderen naar het buitenland gaan.

 

Koeien aaien bij

Koeien aaien, de koeien hooi geven, terwijl je ouders ondertussen luisteren naar inspirerende verhalen van boerin Neeke. Leuker kan bijna niet. Naast koeien bleken er nog veel meer dieren op de boerderij rond te lopen. We zagen zelfs een oude badkuip, met daarin visjes en kippen waren er ook. Back to nature. 

 

Rondleiding biologische boerderij Terschelling

Iedere woensdag om 14.00 uur kun je je aansluiten bij de rondleiding van Boerin Neeke. Kinderen kunnen de koeien te eten geven en komen er (in het geval van Tom) achter dat melk uit de koe komt en niet uit de fabriek. Aan de ouders vertelt boerin Neeke ondertussen interessante ins en outs over het agrarische leven op Terschelling. Leuk om te horen. Tussendoor is er ruimte voor een lekker kopje koffie.

 

Boerderijwinkel Terschelling

Na afloop kom je terecht in boerderijwinkel. Ze hebben er bijzondere hebbedingen, zoals coole t-shirts met een tractor erop en allerhande grappige koe-gerelateerde goodies. Je kunt er ook ingevroren rundvleesproducten kunt kopen. Een halve ingevroren koe, om mee naar huis te nemen, of om lekker op de campingbarbecue te leggen. Boerin Neeke legt uit dat er maar een paar stukjes biefstuk in het pakket zitten, omdat een koe nu eenmaal voor een klein gedeelte uit biefstuk en ossenhaas bestaat. Goed om eens bij stil te staan. Halve koe te veel van het goede? dan rijd je via West-Terschelling terug naar je vakantiehuis. Daar stop je bij Boerderij Schaafsma voor een paar overheerlijke biefstukken, want na een paar uur biologisch verantwoord recreëren, kun je onmogelijk vlees van de kiloknaller op tafel zetten.