Berenloop Terschelling | (halve) marathon Terschelling
Berenloop Terschelling, hardlopen, halve marathon, marathon, hele marathon, hardloopwedstrijd
22334
single,single-portfolio_page,postid-22334,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Hardlopen Terschelling Terschelling Berenloop marathon halve marathon

Berenloop Terschelling

 

De Berenloop is een hardloopwedstrijd, die ieder jaar in de november op Terschelling wordt gehouden. Deelnemers kunnen een halve of een hele marathon doen. De loop werd voor het eerst gehouden op 26 oktober 1997 als samenwerkingsverband tussen SV Friesland en Stichting Promotie Brandaris. De marathon was oorspronkelijk bedacht als feestelijke afsluiting van themajaar ‘400 jaar Willem Barentsz’.

 

Waarom Berenloop Berenloop heet

De loop ontleent zijn naam aan Willem Barentsz, die in 1596 via het noorden naar Azië wilde varen. Hij kwam hierbij vast te zitten bij Nova Zembla en overwinterde door op ijsberen te jagen. Vandaar de naam en het logo. Bij de eerste loop werd er gerekend op ongeveer 400 lopers, maar uiteindelijk stonden er 800 deelnemers aan de start. Het magazine Runner’s World noemt de Terschelling Marathon één van de zwaarste marathons van Nederland.

 

Wisselend karakter

De Berenloop van Terschelling ieder jaar plaats in een van de eerste weekenden van november en het is een prachtige maar ook enorm zware marathon. Deelnemers kunnen een halve of een hele marathon lopen, 21 of 42 kilometer, en de finish aan de Brandaris moet binnen 5 uur bereikt worden. Uniek aan deze marathon is het wisselende karakter: er wordt gelopen over asfaltwegen, schelpenpaden en zelfs 3 kilometer over het strand. Of je hier komt als loper of als supporter, het zal beide een geweldige ervaring zijn. Heel Terschelling leeft mee met de Berenloop waardoor hier een unieke sfeer hangt en je zowel als loper een warm gevoel krijgt, maar ook als supporter het enorm naar je zin zult hebben!

 

Speciale deal

Omdat de eigenaren van luxe vakantiehuis Villa Rosa huisje Terschelling Caprifolium, zelf ook niet vies zijn van een stukje hardlopen, begrijpen we heel goed waarom je juist in het Berenloopweekend wilt komen logeren. Onze deuren staan wijd open. Voor beide huizen geldt dat vervoer naar het startpunt van de marathon geen enkel probleem is. De hele dag worden er extra bussen ingezet en voor de toeschouwers liggen de huizen ook op een ideaal  plekje.