Terschelling vanuit de lucht | luchtfoto, luchtfotografie, drone
22920
single,single-post,postid-22920,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Terschelling vanuit de lucht

Terschelling vanuit de lucht

Wie twittert kan het niet ontgaan zijn. Afgelopen weekend was ik, samen met twee vriendinnen, op Terschelling. We kwamen een vriend van een vriend tegen en die had een drone+camera bij zich. Vooral zijn vriend was erg te spreken over deze recente aankoop, want de aantrekkingskracht op vrouwen van zo’n apparaat is groter dan van een chihuahua (en behoeft beduidend minder aandacht en onderhoud). Hier meer over drones.

Terschelling vanuit de lucht

Een klein beetjeDrone Terschelling gelijk had hij wel, want wij werden er ook door gegrepen. Terwijl we toch van die nuchtere types zijn. En de rest van de aanwezigen op het groene strand ook. Ondertussen checkten we even hoe duur zo’n drone wel niet is. Het viel ons mee. Zo’n 1.200 euro, maar dan moet er nog wel een camera bij van zo’n 600 euro. Een goedkope hobby is het dus niet. En links en rechts twitterden we natuurlijk wat kiekjes (die we, eerlijk is eerlijk, dus helemaal niet zelf hadden gemaakt.) En daar volgende toen weer reacties en goede vragen op. Veel oh’s en ah’s, want inderdaad de plaatjes die het apparaat maakte zijn ook om je vingers bij af te likken. En verder volgenden er allerhande vragen. Of het niet verboden was, vliegen met zo’n drone. Wij weten het antwoord nog steeds niet. Een beetje gevaarlijk vonden wij het zelf ook wel. Stel dat zo’n unit op je hoofd valt, wat dan? Of dat het heel erg druk wordt in de lucht, met foto drones, knappen we daar dan van op? Niet als ze tegen elkaar aan gaan botsen. Het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Dat is wel duidelijk.

drone Terschelling

Zonder onderkin op de foto

Het goeie nieuws is, is dat wij voor het eerst van ons leven vanuit de lucht op de foto zijn gezet. En dat is ook wel eens leuk, een keertje zonder onderkin op de foto.

terschelling luchtfoto