Terschelling uitgaan | discotheken, dancing, clubs
Uitgaan, Terschelling, disco, dancing, discotheek, discotheken, Groene Weide, Hessel, Braskoer
22098
single,single-post,postid-22098,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Terschelling uitgaan

Terschelling uitgaan

Je bent jong en je wilt wat. En je bent op Terschelling. Je kijkt op Google: ‘terschelling uitgaan’. Waar ga je heen? Lekker uit eten bij een van de fijne restaurants Terschelling? Of echt op stap? Mijn eerste keer op Terschelling was toen ik een jaar of 16, 17 was. We dansten toen in Midsland, bij Wyb. En mijn hartsvriendin van toen kuste, heel onprofessioneel, op het plein, aan de rand van het kerkhof, met haar nieuwste verovering. Inmiddels ben ik een klein veelvoud van die leeftijd en heb ik kinderen die worstelen met de vraag: wat is de leukste discotheek van Terschelling. Ik ben geneigd om over Wyb Terschelling te beginnen, of toch Hessel? Sweet memories… Ik kies definitely voor Hessel.

Terschelling uitgaan: De Groene Weide

Geen fulltime disco, maar oh, wat een fijne plek, als je wilt uitgaan op Terschelling. De Groene Weide; het cafe van Hessel. Overdag eet je er de heerlijkste broodjes en ‘s avonds een prima diner. Prettig detail is dat Hessel is dat op kruipafstand van luxe vakantiehuis Terschelling Villa Rosa is. In het hoogseizoen staat Hessel, samen met dochter Tess, iedere avond op het podium. In de winter zijn zijn optredens iets schaarser maar nog steeds frequent. Hessel en Tess zingen voornamelijk covers. De muziek, gecombineerd met een fijne entourage, zorgen dat ieder bezoek weer een feestje is. GA. DAAR. HEEN.

Bar Dancing Wyb

Wie noemt zich nog dancing, vandaag de dag? Nou, Bar Dancing Wyb dus, en dat heeft ook wel wat. Beetje zoals Croissanterie De Dis (wat overigens een topplek is, in West). Croissanterie klinkt ook behoorlijk Eighties, maar we dwalen af. Wyb is een fijne plek, vooral als je tiener bent. Ruime dansvloer, barren links en rechts en een lichtshow waar je U tegen zegt. ‘Vette muziek en lekkere beats’, begrepen we van een ervaringsdeskundige. Wyb is, voor mijn gevoel dan, al zo’n honderd jaar een begrip op Terschelling en dat mag nog best even zo blijven. Ook al ben ik dan zelf niet meer helemaal de doelgroep.

Bar Dancing Braskoer

En nog een Bar Dancing dus. Ooit, zo’n 25 jaar geleden toen ik verkering had met een stoere jongen van 16 ging hij naar Terschelling, en bleef ik thuis. Hij ging toen iedere avond met zijn vrienden naar de Braskoer en was ik (in stilte natuurlijk, om imagotechnische redenen) stikjaloers. Ik heb je jarenlang afgevraagd wat voor ubercoole plek De Braskoer eigenlijk was. Pas een decennium later nam ik zelf een kijkje. Het viel niet mee, maar ook niet tegen. Ubercool was het in iedere geval niet, maar zo is het ook zeker niet bedoeld. ‘Voor een gezellige avond ben je bij Bar Dancing Braskoer aan het juiste adres’, zeggen ze. Braskoer is inderdaad een fijne plek, helaas een beetje te ver fietsen vanaf Hoorn, maar als je in West-Terschelling verblijft, dan is deze discotheek absoluut the place to be. Je noemt Terschelling uitgaan in een adem.

OKA 18 voor Terschelling uitgaan

Voor de volledigheid zetten we discotheek OKA 18 er ook maar bij. Zijn we zelf nog nooit geweest en lijkt ons meer iets voor locals. Wat dat betreft misschien zelfs wel exotisch om een bezoekje aan te brengen. Het schijnt een fijne plek en de ideale locatie om je verjaardag, of andere feestelijkheden, te vieren voor Terschellingers. Het zit in West, tegenover het Amsterdams Koffiehuis, wat wij dan weer een fijne plek vinden voor bier met bitterballen.

Bioscopen Terschelling

Ben je geen bartype en wil je wel op stap? Je kunt natuurlijk ook altijd nog gewoon leuk naar de film. De bioscoop van Terschelling is naast de VVV in West. Stukje fietsen, voor de meesten maar met een leuk meisje achterop is dat vast alleen maar leuk. Terschelling uitgaan dus.

Dus… als je gaat logeren in Terschelling huisje, of in huisje Terschelling, of misschien wel in luxe vakantiehuis Terschelling. Dit zijn de opties qua uitgaan op Terschelling op een rij!