Terschelling tips | voor tieners en hun ouders
Terschelling, tieners, teenagers, pubers, uitgaan, Frisfeesten, disco's, discotheken, vliegeren, longboarden, skateboarden, hardlopen, chillen
22104
single,single-post,postid-22104,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
terschelling tips

Terschelling tips voor tieners en hun ouders

Onze zonen, Jasper en Marijn, komen al vanaf hun geboorte zeer regelmatig op Terschelling. Op het moment van schrijven waren ze 10 en 12 jaar. Samen stelden ze een top 10 samen, waarbij ze niet altijd helemaal op een lijn zitten.

Longboarden en skateboarden Terschelling

Voor Amsterdamse ‘boarders’, is Terschelling een eldorado. Buiten het seizoen is hoofdstraat het grootste deel van de tijd autovrij, maar ook de fietspaden lenen zich uitstekend voor een ritje op het skateboard. Wel je eigen spullen meebrengen, want een goede skateboardwinkel heeft Terschelling nog niet.

West aan Zee Terschelling

Beste strandtent voor tieners is West aan Zee, aldus de tieners. Vooral de Terschellinger bitterballen zijn daar de oorzaak van. Als je de site bekijkt, dan ben je zelf ook zo verkocht. Dit is een van de Terschelling tips die de ouders ook kunnen waarderen.

Smoothies drinken en aardbeien plukken

Het ultieme familie-uitje, want zowel de ouders, de peuter als de tieners vinden de smoothies van de Zelfpluktuin in Oosterend hemels. En na de smoothie plukken ze nog een grote zak van de lekkerste aardbeien van de wereld, voor thuis. 
 Mountainbiken op Terschelling
Mountainbiken dus, niet fietsen. Heel hard door de duinen rijden en dan wachten tot je ouders eindelijk arriveren. Vlakbij Villa Rosa in Hoorn zit aan de Dorpsstraat een prima fietsverhuurder, die ook bovenstebeste mountainbikes in het assortiment heeft.

Vliegeren op Terschelling

Belangrijk om hier te vermelden dat je wel een goeie vlieger nodig hebt. Niet een van vijf euro bij de Hema dus. Een fatsoenlijke vlieger koop je, volgens de tienersdan, in Midsland, in de souvenirwinkel van De Groot fietsen. Vliegeren kan op vrijwel ieder stuk strand. Favoriete locatie van Jasper en Marijn is op het strand bij Oosterend. Kunnen vader en moeder lekker drankjes drinken bij Heartbreakhotel; een van de betere Terschelling tips.

Heartbreakhotel Oosterend Terschelling

Heartbreakhotel is ook zonder vlieger een bezoekje waard. De jukebox spreekt tot de verbeelding, de warme choco is prima en de (tikje vette, maar wel hele lekkere) nachos zijn volgens de tieners absoluut om over naar huis te schrijven. En voor verliefde tieners is hert misschien nog aardig om hier te vermelden dat de eigenaren van het Heartbreakhotel dit jaar naar Las Vegas afreizen, om alles wat je nodig hebt voor een ‘Elvis-wedding’ in te slaan. Heartbreakhotel is het gehele jaar geopend.

Beachtennis Terschelling

Je vlieger koop je dus niet bij de Hema, een beachbalsetje daarentegen kun je daar prima kopen. Voor drie euro heb je een setje waarmee je uren zoet bent. De tuinen van Villa Rosa en van Caprifolium zijn ook zeer geschikt voor een potje beachtennis. Voetballen op Terschelling
Het voetbalveld vlakbij de kerk in Hoorn is uitermate geschikt voor een serieus potje voetbal tegen en met de locals, maar over het hele eiland vind je voetbalvelden. In Hoorn is het veld achter de kerk favoriet.

Terschelling tips Kaap Hoorn

Ook Kaap Hoorn mag in de top tien. Niet eens direct vanwege het eten. Jasper: ‘Je kunt er goed vliegeren, en (samen met de peuterbroer) van de duinen af rennen’. Vader en moeder willen daar nog wel even aan toevoegen dat de loungebanken buiten zich meer dan prima lenen voor een uren-durend bezoek.

Hardlopen op Terschelling

Niet direct Jasper zijn idee om hardlopen in de top 10 te plaatsen, maar Marijn is er dol op. Vanuit Villa Rosa ren je een rondje van vijf kilometer naar Oosterend en terug (over de Duinweg heen Dorpstraat terug). Naar Kaap Hoorn is het ietsje verder. Een rondje via Midsland aan Zee naar Hoorn is ongeveer 10 kilometer en een rondje naar het begin van de Waddendijk aan de oost-kant van het eiland is ook ongeveer tien. De favoriete 10 kilometerrun is de route vanuit Villa Rosa naar de Badweg in Hoorn. Vlak voor Kaap Hoorn naar rechts en dan tot de Badweg in Oosterend. Vervolgens ren je via de Duinweg in Oosterend weer terug. Fijnnnn! Meer mooie hardlooproutes Terschelling vind je hier.

Uitgaan op Terschelling

De geïnterviewden, van 13 bijna 14, gaan nog niet op stap. Althans, nog niet echt. Wel naar FRIS-feesten, maar ik geloof niet dat je die op Terschelling hebt. Over een paar jaar zijn ze echter aan het serieuzere uitgaanswerk toe. Vandaar deze lijst met discotheken op Terschelling. Tot zover de Terschelling tips!