Terschelling met kinderen | leuke dingen doen tips
Kabouterpad, ijs eten, zelfpluktuin Groenhof, vliegeren, speeltuin
22107
single,single-post,postid-22107,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Terschelling met kinderen

Terschelling met kinderen – tips

We vroegen onze jongste zoon, nog een kleuter, wat hij het liefste doet als hij op Terschelling is. Aan deze lijst te zien, gaat zijn liefde voor het eiland voorlopig nog door de maag. Hoe dan ook, naar Terschelling met kinderen, is een feest!

De boottochtdonald duck terschelling

De pret begint al op de boot. Het restaurant van Doeksen is behoorlijk goed ingesteld op kinderen en het winkeltje bij de veerbootterminal in Harlingen is dat ook. Ga daarom altijd met de langzame boot. Al was het maar omdat de kans dat je onderweg zeehondjes ziet, een stuk groter is dan op de snelle boot. Ga tijdig aan boord, zodat je je uitgebreid kunt installeren met ipads, krantjes, puzzels en spelletjes. Er is wifi aan boord. Niet te snel, maar dat helpt vast een beetje in de vakantiestand komen. De vakantie is begonnen!

Smoothies van de Zelfpluktuin

Zeer hoog in de top 10 van leukste dingen op Terschelling staat een bezoekje aan Oosterend: Smoothies drinken bij de Zelfpluktuin de Groenhof. 
Ideaal, omdat dit uitstapje hand-in-hand gaat met een fijne fietstocht. Heen door de duinen, terug door de Dorpsstraat, of nog even doorfietsen naar de Boschplaat.

IJs eten op Terschelling

Vroeger heette deze ijswinkel Min12, maar nu is het de IJszee. Je vindt ‘m in West en na uitgebreid veldonderzoek zijn we tot de conclusie gekomen dat de allerlekkerste ijsjes hier vandaan komen. 

Het chemisch uitziende (en smakende) smurfenijs, is zijn favoriet. Zelf eten we eigenlijk nooit ijsjes, alleen bij de IJszee. De cranberry-kers is namelijk niet te versmaden. Terschelling met kinderen betekent soms ook: dingen doen die je anders nooit doet.

Vliegeren op Terschelling

Vliegeren staat ook hoog in de top 10. Het liefst reizen wij hiervoor af naar Oosterend. Eerst vliegeren en dan aan de Fristi (of de borrel) in het Heartbreakhotel in Oosterend. Eenvoudige vliegers koop je bij de Hema in West-Terschelling.

Bloemen plukken

Terschelling Bloemen plukken is ook favoriet. Als je het makkelijk wilt doen, dan ga je naar de Zelfpluktuin tussen Hoorn en Oosterend. En daarna ga je door met aardbeien en bessen en je sluit af met een smoothie (zie hierboven). Spannender is het om in het wild bloemen te plukken. Pas wel op….

Biologische boerderij Terschelling

Nog maanden nadat Tom bij de Gèskieker te gast was, had hij het erover. Koeien voeren en zien hoe ze gemolken worden. Voor stadskinderen, zoals Tom, de ideale plek om te zien en te geloven dat melk uit de natuur komt en niet uit de melkfabriek. Een top-uitje voor kinderen van alle leeftijden, maar vooral voor de allerkleinsten. Lees meer.

Kaap Hoorn (duin rennen)

Uitstapjes hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn, blijkt uit dit voorbeeld. Fiets naar Kaap Hoorn en ren zo hard je kunt het duin op en af. Zo vaak je kunt. En na afloop natuurlijk appelsap met een bitterbal. Mmmm.

Kabouterpad in het Hoornse Bos

Er gaat geen reisje naar Terschelling voorbij, of we lopen Het Kabouterpad in het Hoornse Bos. Ook nu Tom bijna vijf is, is dit nog altijd een hit. Een kaart met beschrijving van de route kun je kopen bij Tante Lies, voorheen in Lies, nu in Landerum, of bij de VVV in West. Geen officiele route? Geen probleem. Je verzint de opdrachten dan gewoon zelf. Boomringen tellen, boomstam springen, sprietjes trekken, hut bouwen van takken, etc. etc.

Zwemmen in zee op Terschelling

Als je in de zomer op Terschelling bent en het is echt lekker warm, dan is zwemmen in zee natuurlijk een van de allerleukste uitjes die je kunt ondernemen. Check wel even of er strandwachten zijn. En als je kind nog niet kan zwemmen zorg dan voor bandjes en ga zelf mee. Er is ook een zwembad op Terschelling.

Terschelling met kinderen

Alle bovengenoemde uitjes zijn te combineren met een reuzefijne fietstocht. Als je kind iets groter is, dan is zo’n tweepersoonsfiets (beetje tandemachtig) het helemaal. Bij Tijs Knop, bij Zeelen, of bij Haantjes, allemaal verhuren ze kindertandems.

Speeltuin Zonneweelde

Maar zonder twijfel het allerleukste uitje, is een bezoek aan Zonneweelde. Vlakbij Hessel in Hoorn vind je de fijnste speeltuin van het eiland. Zowel voor de kinderen, als voor de ouders. Er zit namelijk een bijzonder prettig terrasje bij, waarvandaan je tegelijkertijd van je drankje en van je kinderen kunt genieten.

Oppasservice Terschelling

Oppas oppasservice TerschellingOmdat de leukste ouders, blije en tevreden mensen zijn die zichzelf niet helemaal wegcijferen, tot slot deze laatste tip. Ga met zijn tweeën op stap, in een van de heerlijke restaurants op Terschelling en huur een oppas. Namen en adressen van leuke, lieve oppassen op Terschelling vind je hier. Voor de kinderen bestel je een pizza.

Lang verhaal kort: Terschelling met kinderen is het einde! Veel plezier!