Terschelling in de regen | Wat te doen als het regent?
Regen, activiteiten, bowlen, eten thuisbezorgd, blowen, bioscoop, film, museum, eten, sporten
22073
single,single-post,postid-22073,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
terschelling in de regen

Terschelling in de regen

Mocht je je afvragen wat je het beste kunt doen op Terschelling op een regenachtige dag, of erger nog, in een regenachtige week, dan ben je hier op het juiste adres. Zelf hebben wij een vrij gelukkige hand in het kiezen van weken en weekenden met mooi weer, maar ook al is het minder vaak dan aan de wal, op Terschelling kan het ook heel akelig zijn, qua weer dan. We zetten de vraag uit op Twitter (@terschellingxxx) en vroegen onze volgers wat hun top-10-Terschelling-bij-slecht-weer was. De tips stroomden binnen.

Wat je niet moet doen als het regent

Niet alle tips waren van de allerhoogste kwaliteit. Met name mannen kwamen met tips als ‘een huifkartocht over de Boschplaat en doen alsof de zon schijnt.’ @edjestheater, bedankt voor deze tip, maar we gaan ‘m niet opvolgen. @riniawillemse adviseerde om vooral te gaan fietsen. Ik dacht dat ze dat zei om dat in haar profiel staat dat ze initiatiefnemer van Oerrr en zodoende wat stoerder is dan de gemiddelde mens. (Het kinderprogramma Oerrr van Natuurmonumenten is overigens wel heel leuk; bekijk de site maar eens). Dit bleek niet de reden, ze had gewoon niet goed gelezen. Wat dan allemaal wel?

Terschelling bij regen: bezoek een museum

Niet heel verrassend, maar er kwamen vrij veel museumtips voorbij. Het Wrakkenmuseum werd verschillende keren genoemd en dat dat een goed idee is, dat kunnen wij beamen. Ook andere musea, zoals het cranberrymuseum en het Natuurmuseum (en dan met name de aquaria) kwamen meerdere malen langs. Een overzicht van musea op Terschelling vind je hier. Een overzicht van attracties die leerzaam en lekker zijn, vind je hier.

Eten en drinken in de regen

Dankzij Karin Heppener weten we waar je het fijnst en mooiste droog zit, als de regen met bakken uit de lucht komt. Achter het glas bij de Walvis is, inderdaad, een toplocatie. En wat de feestvreugde ook zeker verhoogt, is dat ze rummikub hebben. Althans, vroeger was dat zo. Wij waren er voor het laatst in mei 2015 en toen waren de spelletjes verdwenen. Uit pure armoe hebben toen maar Mens-erger-je-niet geïnstalleerd op de ipad, en dat ging ook. Een andere gouden tip van Karin’s hand is: ga jutters drinken bij de Stoep. We nemen dan aan dat ze bedoelt dat je dat binnen doet. Wij hebben het nog niet getest, maar de rest van Karin’s tips waren ook prima, dus wij zeggen: geef het een kans. Als je op een regenachtige dag denkt: een uitsmijter!, dan hebben wij een tip voor je. Wederom van de hand van Karin. De beste uitsmijter eet je bij het Amsterdamsch Koffijhuis in West. Waar we tijdens het schrijven van dit tekstje ook nog achter kwamen, is dat Kaap Hoorn en New Amsterdamsch Koffijhuis van dezelfde eigenaar zijn, maar dit terzijde. Tenslotte adviseert Karin in het geval van hevige regen nog te gaan dansen bij Braskoer, of bij natuurlijk bij Hessel in de Groene Weide en aan de pondkoek of potjekoek te gaan.

Tenslotte deed @Eilandmeisje nog een eetbare duit in het zakje. Haar tip: bestel een Kinderdroom bij de Drie Grapen in Midsland-Noord en voor de ouders ‘het meest verwende kopje koffie’. Wat je dan krijgt? Wij weten het ook niet, maar het klinkt als een heerlijk experiment.

Sportief op Terschelling in de regen

Deze tip kregen we van @Ingeborg. Ga paardrijden in de manege. Goed idee! (als je van paarden houdt). Ook een optie: ga naar het overdekte zwembad in West. Persoonlijk zouden wij dit liever vermijden, maar wie zijn wij? Een sportief aangelegde Terschellingse dame kwam met het idee een bezoek te brengen aan fitnesscentrum Feel Fit en daar een circuittraining te doen. Vooral voor mensen die het programma van Karin (uit de vorige paragraaf) hebben afgewerkt lijkt ons dit een prima idee. Op de pagina leuke dingen doen in de winter, vind je ook nog een paar goeie tips. Zoals in een 4×4 drive over het strand scheuren.

Bowlen en welness op Terschelling

De ultieme regenactiviteit is natuurlijk: bowlen. Voorheen kon dat bij Bornholm, maar we begrepen onlangs dat dat inmiddels verleden tijd is. Weet jij waar er nog gebowld kan worden op Terschelling? Laat het ons weten! Op de pagina Terschelling met vriendinnen, vind je welnesstips en info over kookworkshops. Ook prima activiteiten voor in de regen.

Laat je pizza thuisbezorgen 

Als het regent, dan heb je natuurlijk ook helemaal geen zin om je huisje Terschelling te verlaten om te eten. Gelukkig is er qua bezorgdiensten keuze genoeg op Terschelling. Of je nu zin hebt in een pizza, of om spareribs te kluiven, alles is er! Klik hier maar eens op.

Naar de film op Terschelling

Altijd fijn wanneer de regen met bakken uit de lucht komt: naar de film. Of op zijn minst een film kijken. En dan het liefst een huilfilm, hoewel de meningen daarover misschien een beetje verdeeld zijn. In Villa Rosa vind je volop fijne films die je op de dvd-speler kunt bekijken. De dvd-collectie van Caprifolium is helaas nog wat minder uitgebreid, maar dat is niet erg, want in Caprifolium staat (nog) geen dvd-speler. Geen nood, als je een paraplu hebt tenminste. Dan reis je lekker af naar West-Terschelling en bezoek je een film in Theater West End in West-Terschelling.

 

Prachtige foto hierboven is gemaakt door Peter van Suijlekom