Terschelling auto | strandrijden, paard, OV, brommer, scooter
Voor Terschelling is geen vervoermiddel te gek. Fietsen is heerlijk op Terschelling. Je leest hier ook waar je goedkoop fietsen kunt huren. Met de auto kun je ook goed uit de voeten op Terschelling. Oplaadstations en oplaadpunten vind je hier ook. En tenslotte gaat het over paardrijden en huifkartochten en over scooters of brommers huren.
Terschelling, goedkoop fiets huren, auto huren, oplaadstations, oplaadpunten, elektrische auto, huifkartochten, paard huren
22413
single,single-post,postid-22413,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Terschelling auto

Terschelling auto (en andere vervoermiddelen)

Je hebt een huisje Terschelling geboekt. En nu. Nu vraag je je af hoe je jezelf gaat verplaatsen op het eiland. Vanaf je Terschelling huisje, in de richting van allerlei leuke dingen, en weer terug je luxe vakantiehuis Terschelling.

1. Heartbreakhotel in Oosterend

Niet te huur en niet te koop, deze coole auto. De foto hierboven is van het Heartbreakhotel in Oosterend. Een van onze favoriete hangouts op Terschelling! Lees meer…. Heartbreakhotel is het zusje van Restaurant de Reis in Hoorn en ook daar komen we graag. Enfin, over Terschelling auto gaat deze pagina dus, maar ook over alle andere mogelijke vervoermiddelen.

2. Met de huifkar

Een beetje truttig, vinden wij, maar voor kinderen zeker leuk: een huifkartocht. Huifkartochten maken is een populaire bezigheid, maken wij op uit het grote aantal huifkarbedrijven dat zich op het eiland bevindt. Puur Terschelling, Huifkarbedrijf Terpstra, of de Noordsvaarderij. Naar het schijnt hebben ze het eiland in drieën geknipt, en bedienen ze allebei hun eigen deel.

3. Terschelling per Tuk Tuk

Huur een Tuk Tuk bij Eilandtuk, als taxi, of om het eiland op een andere manier te ervaren. De site belooft dat het de gezelligste rit van je leven is, met zijn vieren heel dicht bij elkaar in de Tuk Tuk. Wij gaan het deze zomer proberen en zijn heel benieuwd!

4. De fiets op Terschelling

De fiets it is. Op Terschelling ben je nergens zonder fiets. Gelukkig is het huren van een fiets een fluitje van een cent. Op iedere straathoek is wel een fietsverhuur te vinden. Tijs Knop, Zeelen en Haantjes zijn de grootste. Zij hebben meerdere filialen en dat is handig als je fiets onderweg kapot gaat. Alledrie bieden ze ook bagagevervoer. Je koffers worden in een busje naar je accommodatie gebracht, terwijl je zelf lekker op de fiets zit. Alleen met Oerol is het handig om vooraf een fiets te reserveren. Het komt wel eens voor dat alle fietsen verhuurd zijn dan, en dan heb je echt een probleempje. Huisje Caprifolium heeft twee fietsen in het schuurtje staan, die je tegen een kleine vergoeding kunt lenen. Daarmee zijn we dan de goedkoopste fietsverhuur van Terschelling. Nadeel: we verwachten wel dat je ervoor zorgt dat de fiets in goede staat weer terug komt. Een lekke band moet je dus zelf even laten plakken.

5. De elektrische auto en oplaadstations op Terschelling

In maart 2013 startte er een proef met elektrische auto’s op het eiland. Een topidee, vinden wij. Op dit moment rijden er vier elektrische deelauto’s rond over het eiland. De bedoeling is dat dit in de loop van de tijd grote vormen gaat aannemen. We houden het in de gaten! Voor zover wij weten zijn er twee oplaadstations, of oplaadpunten voor elektrische auto’s op Terschelling. Een in de Dauwe Totlaan nummer 5 in West-Terschelling en eentje op Oosterend 43 bij Puur Terschelling.

6. Brommer of scooter huren op Terschelling

Meer iets voor op een Grieks eiland dan voor op Terschelling, is onze bescheiden mening. Maar wij zijn dan ook niet de doelgroep. De berijders van huurscooters zijn allemaal zestien, zeventien en vaak net iets te dik. Voldoe je aan dit profiel, klik dan hier voor meer info.

7. Terschelling auto: de huurauto

Wij vragen ons altijd af waarom je dat doet: een auto huren op Terschelling. Als je wilt autorijden op Terschelling, dan neem je toch je auto vanaf de wal mee op de boot, zou je zeggen. We zien vast iets over het hoofd en er zal wel vraag naar zijn, anders was er geen bedrijf die aan auto’s verhuren doet. Heel duur is het in elk geval niet. Voor 50 euro per dag zit je al een dagje hip te wezen in een Fiat 500.

8. De benenwagen op Terschelling

Tja, wat moeten we hier verder over zeggen. Om eerlijk te zijn: te voet kom je niet al te ver op Terschelling. Wij hebben het wel eens een weekend geprobeerd, en dat is toen best goed gelukt. Toch heeft wandelen nog steeds niet onze voorkeur. Terschelling auto is ook heel fijn.

9. Openbaar vervoer op Terschelling

De bus biedt uitkomst bij slecht weer, of als je gewoonweg geen zin hebt om te fietsen. De bussen sluiten naadloos aan op de aankomsttijden van de boot. Busvervoer is prima geregeld op Terschelling door Arriva. Heel fijn is dat je makkelijk en met contant geld enkeltjes kunt kopen en ook heel fijn is dat als je Arriva belt, je gewoon een mens aan de telefoon krijgt. Waarschijnlijk de buschauffeur zelf. Ook voor de minder fanatieke OV-gebruikers (die dus ook geen OV-kaart paraat hebben), een prima optie dus: de bus. Grappig detail: de buschauffeurs op Terschelling hebben vaak meer dan een baan. Het kan dus zomaar zijn dat je bij de boer om de hoek van je vakantieverblijf achter in de bus zit.

10. De boot, of de veerboot  naar Terschelling

De boot van en naar Terschelling is ook een bijzonder verhaal. Zo begon deze paragraaf tot begin 2014, want toen waren er nog twee veerbootexploitanten. In het voorjaar van 2014 werd er een lastige, politieke knoop doorgehakt. EVT moest stoppen met varen en Doeksen nam de schepen van de EVT over. Eind goed, al goed, hopen we dan maar. Al zijn we wel een klein beetje bang dat de prijzen omhoog zullen gaan. Gelukkig is het eiland een relatief duur bootkaartje waard en gelukkig geeft Doeksen in het laagseizoen soms korting op de veerboot naar Terschelling.

11. Met de  helikopter naar Terschelling

Mocht je je afvragen wat er gebeurt als je midden in de nacht een gruwelijk ongeluk krijgt, waar een ziekenhuis aan te pas moet komen. Geen paniek, dan komt de reddingsheli om je naar de wal te brengen. Voor je verdere vragen over hulpdiensten: daar heeft de VVV een mooi stukje over geschreven.

12. De strandbus Terschelling

Wij hebben het nog nooit gedaan, maar het staat op onze to-do-lijst: een ritje met de strandbus. Het is geen Terschelling auto, maar toch leuk. Hij rijdt tot paal 25 en doet ook droppingen. De tocht duurt twee uur (!) Wat er leuk aan is, kunnen we je nog niet vertellen, maar dat komt zodra we de proef op de som hebben genomen.

13. Te paard op Terschelling

Mochten alle fietsen verhuurd zijn. Of je houdt gewoon erg van paarden, dan kun je natuurlijk ook te paard het eiland over. Op het eiland zijn verschillende paardenverhuurbedrijven, waar je paarden kunt huren. Zij weten ook precies waar je moet zijn voor de mooiste paardrijtochten. Of je ook je eigen paard kunt meenemen naar Terschelling weten we eigenlijk niet. In een paardenaanhanger misschien?