Huisje Hoorn Terschelling | Luxe vakantiehuis Villa Rosa
Bakker Spanjer, Restaurant de Reis, Tante Lies, Hessel, de Groene Weide
22086
single,single-post,postid-22086,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
huisje hoorn Terschelling

Huisje Hoorn Terschelling

Stel: je bent slechts een paar dagen op Terschelling, je logeert in Villa Rosa (een heerlijk huisje Hoorn Terschelling) en je hebt geen fiets of auto bij je. Het enige vervoermiddel dat je kunt gebruiken is de benenwagen. Wat zou je, in dit bijzondere geval, gaan ondernemen? Wij hebben het uitgeprobeerd en opgeschreven.

Dag 1: Lekker bij huisje Hoorn Terschelling

We worden wakker en we laten de kinderen broodjes halen bij Echte Bakker Spanjer in Hoorn. Zonder dat het op het boodschappenbriefje staat, nemen ze ook een pondkoek of potje koek mee. (Moet je geproefd hebben!). Bij Ben van Alles kopen ze een lekker stukje kaas en nog wat ander beleg, zodat we uitgebreid kunnen ontbijten. Vervolgens gaan we relaxen en daarna maken we een wandeling in het Hoornse Bos en door natuurgebied de Koegelwieck. Rond lunchtijd lopen we richting Hoorn en strijken we neer bij de Groene Weide; het cafe van Hessel en Tess. Hier genieten we van een uitgebreide lunch. Voldaan lopen we terug naar Villa Rosa waar we lekker boeken gaan lezen bij de kachel. Tegen etenstijd gaan we richting Tapasrestaurant de Reis, waar we smullen van een uitgebreide tapasmaaltijd.

Dag 2: Hoornse Bos en lekkers van de Spar in Lies

De kinderen zijn vroeg wakker en gaan uit zichzelf (!) naar de Spar in Lies; ook op loopafstand. Daar kopen ze verse broodjes en lekker beleg voor wederom een uitgebreid ontbijt. De rest van de ochtend lezen we een van de tijdschriften van de tijdschriftenberg die we in Villa Rosa hebben gevonden en luisteren we naar muziek. Aan het einde van de ochtend gaan we er weer op uit. We gaan door het Hoornse Bos naar de duinen en lopen over het strand richting Midsland aan Zee, en weer terug. Om een uur of twee komen we moe maar voldaan aan bij Kaap Hoorn. Daar drinken we warme chocomel en eten we een lekker broodje. Terwijl wij (vader en moeder) lekker binnen zitten, rennen de kinderen de duinen op en af. We wandelen vervolgens weer richting Hoorn en doen boodschappen voor het avondeten bij de Spar. ‘s Avonds zet vader een weergaloze maaltijd op tafel, in  huisje Hoorn Terschelling.

Dag 3: Tante Lies in Lies en naar de Koegelwieck

Er is nog genoeg ontbijt over van de vorige dagen, dus de kinderen hebben een dagje rust. Na het ontbijt lopen we met z’n vijven via de Waddendijk naar Striep. We stoppen onderweg bij de winkel van Tante Lies in Lies om bijzondere souvenirs te kopen. We kopen een sleutelhanger, waarin we ons lievelingsgetal (ter plekke) laten graveren en een setje Terschellinger-knopen voor aan het vestje van de peuter. Als we al bijna buiten staan, valt ons oog op twee schilderijen. Eentje is een affiche ‘Bezoekt Terschelling’ en de andere is een zeefdruk van Dirk Bakker (die naar verluidt de eerste Oerol-posters heeft ontworpen). We kopen het affiche en zetten de billenposter op onze verlanglijst. Het affiche hangt inmiddels te pronken in een van de slaapkamers van Villa Rosa. Bij het afrekenen vertelt Tante Lies enthousiast over de brei-workshops die ze gedurende de wintermaanden op doordeweekse avonden organiseert, en we nemen ons voor om ooit eens zo’n workshop te gaan bezoeken. Thuisgekomen nemen we contact op met de beheerder van Villa Rosa en vragen of zij misschien een oppas kan regelen. Liefst iemand die ook nog een lekker diner voor de kinderen kan bereiden. Dat kan ze. Voor de kinderen bestel je een overheerlijke pizza. 

Vader en moeder gaan samen op stap en eten bij restaurant de Koegelwieck in Hoorn. We eten heerlijk, maar balen stiekem een beetje dat we nog geen 55+ zijn, want die eten bij de Koegelwieck om een of andere rare reden voor veel minder geld. Oude mensen eten blijkbaar kippenbeetjes, maar wel lekkere kippenbeetjes dan, bij de Koegelwieck.

Dag 4: Massage bij Karin van Doorn en een Broodje Aap bij Loods

We hebben de namiddagboot en nog bijna een hele dag voor ons. Vader gaat met de kinderen spelen bij speeltuin Zonneweelde. By far de fijnste speelplek voor kinderen. Moeder piept er even tussen uit, voor een hemelse massage van Karin van Doorn, vlakbij restaurant de Koegelwieck. Na een uur sluit ze zich, dankzij de olie glad als een paling maar heerlijk soepel en voldaan, weer aan bij haar gezin. Met zijn vijven verorberen ze bij Zonneweelde een heerlijke lunch om vervolgens weer richting Villa Rosa te gaan. Binnen een uurtje zijn alle spullen weer ingepakt en opgeborgen en staat het gezin bij de bushalte, op weg naar West. Aangekomen in West doen ze kop of munt. Wordt het de Walvis? Of toch Loods-Lounge. Het wordt Loods, tot vreugde van de peuter. Loods heeft namelijk een ‘broodje aap’ op het menu. Een broodje, in de vorm van een aap, met een kroket erop. En dat hebben ze niet, in Amsterdam. Huur daarom: huisje Hoorn Terschelling.