Gratis parkeren Harlingen | gratis parkeerplaats Harlingen
22934
single,single-post,postid-22934,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
gratis parkeren harlingen

Gratis parkeren Harlingen

Het is nog niet zo lang geleden dat we een stukje plaatsten over goedkoop parkeren in Harlingen. En grappig genoeg leverde dat toen volop reacties op. Doeksen mailde, dat Tsjerk Hiddes helemaal niet hun eigen parkeerplaats is, bijvoorbeeld. Sorry voor het misverstand. Is inmiddels aangepast. Wij vonden het verrassend nieuws, want als je het slim doet, dan is parkeren big business. Iemand anders ons wees op de parkeergarage die is bedoeld voor kort parkeren bij de veerboot. Tegenover de veerbootterminal vind je die. Ideaal als je in een dag heen en weer gaat; minder ideaal als je op de kleintjes let. Een dagje parkeren in deze zeer garage op kruipafstand komt al gauw op 20 euro.  En daar kun je ook drie koppen koffie met drie tompoezen voor kopen, als je eenmaal op het eiland bent, of een paar leuke souvenirs van Lokaal in West-Terschelling. Maar als het geld je op de rug groeit, of je bent gewoon lui aangelegd, dan is parkeren bij de Veerterminal-garage een topidee.

Gratis parkeren Harlingen 

We schreven daarom gauw een nieuw blogje, omdat we goed nieuws hebben. Gratis parkeren in Harlingen, dat kan dus gewoon! Twitteraar @joukeklaas maakte ons hierop attent. Niet helemaal in Harlingen, maar een klein stukje verderop, in een niet nader te noemen stadje verderop. Op verzoeken van de burgermeester van dit stadje noemen we de plaatsnaam niet, omdat onze website blijkbaar vader wordt gevonden dan hem lief was.

Het is simpel. Je vraagt je navigatiesysteem niet naar Harlingen, maar naar een stadje in de buurt van Harlingen te rijden. Let er wel op dat dit stadje ook echt een station heeft. Vervolgens zoek je een parkeerpleken loop je naar het station. Dankzij Twitter weten we dat het betaald parkeren bijna nergens in Friesland nog echt is uitgevonden, althans niet in de buurt van de meeste stations. Je koopt een treinkaartje voor jou en je reisgenoten. Voor een paar euro per persoon zit je als een prins. Je stapt in en niet veel later stap je uit in Harlingen. Vanaf Harlingen is het een paar minuten lopen naar de veerbootterminal. Wie echt voor een dubbeltje op  de eerste rij wil zitten, zet eerst zijn gezin af, parkeert, pakt de trein en komt dan terug. Wel armoedig, maar dat was het toch al, deze gratis-parkeren-Harlingen-actie.

BESTE OPTIE: Goedkoop parkeren Harlingen

Wie dit teveel gedoe vindt, of een beetje eng, of toch een beetje aso vindt ten opzichte van de inwoners van Franeker, of smetvrees heeft waardoor hij de trein liever vermijdt, is deze goedkope parkeerplaats in Harlingen: De Stenen Man in Harlingen een meer dan prima oplossing. Voor zes euro per dag parkeer je bij De Stenen Man (die overigens niet van steen is, maar juist een van de meest servicegerichte mensen die wij ooit hebben ontmoet) je auto en brengt hij je met zijn taxibus, ongeacht hoe laat. Kortom, gratis parkeren Harlingen is lastig, als je gaat logeren bij huisje Terschelling, maar goedkoop parkeren Harlingen is een eitje. Tot zover weer de tip van de dag!