Goedkoop parkeren Harlingen | veerboot Terschelling
22928
single,single-post,postid-22928,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
goedkoop parkeren harlingen

Goedkoop parkeren Harlingen

We schreven er al over. Een tijdje terug gingen we naar Terschelling. We logeerden in luxe huisje Terschelling Villa Rosa. Met drie vriendinnen in een auto. Omdat we graag veel geld wilden overhouden voor lekker eten en geld om te winkelen, of bij besloten we te besparen op andere zaken. Op goedkoop parkeren Harlingen bijvoorbeeld. We gingen op zoek naar de mogelijkheden om goedkoop te parkeren Harlingen. And the winner is….

 

Goedkoop parkeren Harlingen!

Ons onderzoek wijst uit dat er volop parkeermogelijkheden zijn, maar onze absolute favoriet is: De Stenen Man. Van Tsjerk Hiddes, tot Allin Parking tot Waddenparking, we hebben het allemaal geprobeerd, maar De Stenen Man wint. Dik zelf. Voor zes euro per dag zet je daar je auto neer. Een enorm vriendelijke man regelt het allemaal en het terrein ligt op een minuut of vijf rijden van de veerboot. Hij staat letterlijk dag en nacht voor zijn klanten klaar. Superservice, voor een prikkie. En wat misschien nog wel het allerleukste is, is dat je dwars door Harlingen rijdt, waardoor je kunt zeggen dat de sightseeing is inbegrepen.

 

Nog meer parkeertips Harlingen

We twitterden nog even: ‘Goedkoop parkeren Harlingen => tips gevraagd!’. Er volgenden verscheidene reacties, ook van mensen die blij waren met de vraag, en zichzelf voornamen om goed te kijken naar de antwoorden die werden gegeven. De Bazuin werd genoemd, en de parkeerplaats van Doeksen* (Tsjerk Hiddes), maar die kenden we al. De Bazuin hebben we bekeken, maar daar geldt een minimum aantal dagen. Wij kwamen althans op een minimum bedrag van 20 euro. En omdat wij juist graag weekendjes parkeren, is Bazuin voor ons geen goede oplossing. Matthijs Goudkamp kwam nog met een tip die we pas later lazen: Hotel Restaurant Zeezicht tegenover de veerbootterminal doet aan Valet Parking. Wij zijn benieuwd hoe dit verzekeringstechnisch in elkaar steekt, maar voor wie ‘living on the edge’ het levensmotto is, lijkt ons dit een prima en vooral comfortabele optie. Misschien toch eens proberen. We weten niet hoeveel deze vorm van parkeren in Harlingen kost.

 

Korting bij Doeksen?!

Een hele slimme oplossing kwam ons ter ore toen we op de boot zaten. Het schijnt dat Terschellingers veel goedkoper overvaren dan ‘mensen van de wal’. Een paar tientjes maar, geloof ik**. Als je bevriend bent met een Terschellinger, die zelf geen auto heeft, dan kun je het op een akkoordje gooien met hem of haar. We vermoeden dat dit niet helemaal de bedoeling is, maar slim is het wel. En eerlijk is eerlijk, de auto meenemen naar het eiland is toch ook wel heel erg fijn. Enfin, wij hebben geen vrienden op het eiland, en zijn bovendien mensen die alles eerlijk en volgens de regels doen, dus dit was geen optie.

*Doeksen liet weten dat deze parkeerplaats helemaal niet van Doeksen is. Dan weet u dat.

** Een twitteraar liet weten dat het bedrag dat hiermee is gemoeid meer is dan een paar tientjes. Hoeveel precies, weten we helaas niet.