Fietsen op Terschelling en andere sporten
fietsen, schaatsen, mountainbiken, wielrennen, Terschelling, zwemmen, lopen, wandelen, Berenloop
22181
single,single-post,postid-22181,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling en andere sporten

Terschelling is geliefd onder fanatieke sporters. Er is vrijwel geen sport die je er niet kunt beoefenen. Hier een overzicht van sportieve activiteiten op Terschelling. Vooral fietsen op Terschelling is een van onze favoriete bezigheden.

Vissen op Terschelling

Aan het strand kan worden gevist worden, maar er vertrekken ook dagelijks boten vanuit de haven voor zeevistrips. Speciale zeevishengels kun je onder andere huren bij Jonker in West (Willem Barentszkade). Kinderen kunnen vissen in het duinmeer bij Hee. Lees meer over vissen op Terschelling….

Zwemmen op Terschelling

In de zee kan je gedurende de zomermaanden heerlijk zwemmen. Op een deel van de stranden (West en Midsland) houden de strandwachten gedurende de zomermaanden toezicht. In West is het overdekte zwembad van Terschelling: ‘De Dobe’. Het haalt het echter niet bij fietsen op Terschelling.

Golfen op Terschelling/golfbaan op Terschelling

Wij zeggen altijd: Terschelling heeft alles. Voor iemand die van golfen houdt, geldt deze uitspraak niet. Dan moet je echt naar Ameland (maar ja dat wil je om minstens 100 andere reden dan weer niet). Terschelling heeft een golfclub, zo blijkt als je gaat googelen, maar daar lijkt ook weinig leven in te zitten. Het is zuur, maar waar. Terschelling heeft geen golfbaan; golfen op Terschelling kun je op je buik schrijven. Schrale troost is dat het wel kunt midgetgolfen op Terschelling. De leukste, of misschien beter gezegd, de minst erge is de Molenbaan in Formerum. Wel leuk lijkt het ons om een potje hoefijzergolf te spelen.

Paardrijden op Terschelling

Paardrijden kan op verschillende plaatsen op het eiland. In Hoorn is een overdekte manege. In de bossen en in de duinen zijn ruiterpaden. Op het eiland zijn verschillende paardenverhuurbedrijven. Ook leuk voor paardenliefhebbers: huifkartochten of zwemmen met paarden.

Tennis op Terschelling

In West-Terschelling en in Oosterend kan je een tennisbaan huren. Voor kinderen worden er ‘s zomers tenniskampen georganiseerd. Mocht de link het inmiddels niet meer doen: even googelen op Erwin van der Wal. Hij organiseert de tenniskampen op Terschelling.

Voetballen op Terschelling

Kinderen die willen voetballen doen dat met elkaar, bijvoorbeeld op het strand, of zoeken aansluiting bij kinderen die op Terschelling wonen. De laatste keer dat wij er waren speelden onze kinderen dagelijks op het voetbalveld in Hoorn ‘Terschelling tegen Amsterdam’. Het voetbalveld in Hoorn is heel geschikt (vlakbij de kerk), maar over het hele eiland vind je plekken om te voetballen.

Hardlopen op Terschelling (Berenloop!)

Terschelling is een paradijs voor hardlopers. Of je nu graag over het strand rent, of tijdens het lopen graag luistert naar het geluid van de vogels in het bos, er is voor iedereen een mooie route uit te stippelen. Voor de serieuze lopers onder ons is er de Midzomerloop en de Berenloop. Hier hebben we een paar hardlooproutes onder elkaar gezet voor je.

Trailrunning op Terschelling

Van die sporten waarvan je denkt, goh, bestaat dat ook? Trailrunning is zo’n sport. Trailrunning is off road hardlopen over kleine paadjes, over natuurlijke hindernissen en door prachtige natuur. Als je doel is om je persoonlijke record te verbreken, dan is trailrunning niet wat je moet gaan doen. Hou een mooie hardlooptocht dwars door de ruige natuur, dan is het een must.

Fietsen op Terschelling

Terschelling is een fietseiland. Bij de haven en in de dorpen zitten fietsverhuurbedrijven, zoals Tijs Knop, Haantjes en Zeelen. Bij de VVV kun je informatie inwinnen over mooie fietsroutes. Wij hebben hier een paar mooie fietsroutes voor je opgezocht, eigenlijk zijn ze voor ATB en MTB (mountainbikers dus), maar met een gewone fiets zijn ze ook prima te doen. Fietsen op Terschelling dus!

Mountainbiken op Terschelling

Terschelling op de mountainbike? Dat is een heel goed idee. Je hebt er alle soorten ondergronden en door de hoogteverschillen kun je het jezelf nog knap lastig maken. Hier vind je twee routes die mooi zijn en heel geschikt voor mountainbikers. Wielrennen op Terschelling Racefiets meegenomen? Goed idee! Hier vind je twee routes die zowel voor de mountainbike als voor de wielrenner zeer geschikt zijn. Beetje hilly hier en daar, maar dat is goed voor de bovenbenen. Zelf zouden we terughoudend zijn om heel hard over het eiland te gaan fietsen in de zomer, wanneer het heel erg druk is. En ook tijdens Oerol is het beter om je racefiets lekker thuis te laten.

Wandelen op Terschelling

Je zou zeggen dat je bij de VVV moet zijn voor goede wandelinfo. Dit blijkt echter tegen te vallen. Gelukkig is daar Piet Smulders met zijn website. Piet Smulders blijkt een Terschelling-kenner en bovendien professionele wandelaar, want de site barst bijna uit elkaar van de goeie tips en wandelingen. Gauw kijken, als je net zo van wandelen houdt als Piet. Zelf zijn wij niet van die wandelaars, maar gelukkig hebben wij Tom (3). Zijn favoriete wandeling is ‘het Kabouterpad in Hoorn’ en die is maar 1,5 kilometer lang.

Bowlen op Terschelling

Of bowlen een sport is, vragen wij ons af. De meningen hierover zijn verdeeld. Voor de zekerheid noemen we de mogelijkheid van een lekker potje bowlen hier toch maar. Het bowlingcentrum biedt ook de mogelijkheid om te biljarten of te poolen. Meer info hier.

Schaatsen op Terschelling

Als zomerse badgast bedenk je het niet direct, maar op Terschelling kun je ook heel mooi schaatsen. In het Hoornse Bos ligt een heuse ijsbaan, waar al vrij snel op kan worden geschaatst. Lees hier meer over schaatsen op Terschelling. Surfen op Terschelling Of je nu houdt van: windsurfen, kitesurfen of golfsurfen… op Terschelling is voor iedere surfliefhebber van alles te beleven. In de zomer zijn de mogelijkheden misschien iets beperkter, maar zeker aan de Waddenzeekant kan er nog volop worden gesurft op Terschelling. Voor golfsurfen behoort Terschelling zelfs tot de beste plekken van Nederland voor golfsurfen. Lees meer….

Tags: