Eten op Terschelling | beste restaurants Terschelling
Terschelling, eten, restaurants, broodjeszaken, broodjes, De Dis, De Walvis, Loods
22083
single,single-post,postid-22083,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
eten op terschelling

Eten op Terschelling

Elders op deze site staat onze lijst met favoriete restaurants op Terschelling. Het was onze uitdrukkelijk onze mening, maar we ontvingen toch wat vragen. Bijvoorbeeld: waar was De Dis op de lijst?! De Dis Vooral ook De Dis zelf vond dit een onbegrijpelijke situatie, maar ze stonden niet alleen. De verklaring is echter simpel. De Dis is een broodjeszaak een geen restaurant, en op het moment van schrijven was deze wannabee-Terschelling expert, nog nooit op bezoek geweest. De Dis bezorgt ook over het hele eiland. Lees hier maar eens verder!  Het bezoek heeft inmiddels plaatsgevonden. En wat de mensen zeggen, dat klopt: Eten op Terschelling is eigenlijk altijd een feest. De Dis is een fantastische plek en het eten is overheerlijk. Ik at een ‘Caponata’; een focaccia met schapenkaas en die was om je vingers bij af te likken. Glaasje verse jus erbij. Niks meer aan doen. Komende zomer gaan we weer en dan proberen we de rest van de menukaart uit.

Mini-onderzoekje

Voordat dit bezoek plaatsvond, deden we een mini-onderzoekje op Twitter. We vroegen: waar eet je de lekkerste broodjes op Terschelling? De broodjes van Doeksen De eerste die een bericht terugstuurde, was meneer @ewd, die meldde dat de broodjes van Doeksen de lekkerste waren. Heel gek, want zelf ben ik niet dol op de stokbroodjes met een schoteltje beleg van Rederij Doeksen. Ik eet voor de zekerheid altijd maar patat, als we rond etenstijd met Doeksen meevaren. Uiteindelijk bleek dat @ewd mij gewoon in de maling wilde nemen en dat is gelukt.

Paviljoen De Walvis Terschelling

Vervolgens kwam er een hele berg stemmen binnen voor de Walvis. Zeker vijf mensen vinden dat de Walvis de absolute nummer 1 is qua lekkere broodjes eten op Terschelling. Of ze op nummer 1 moeten horen durf ik niet te zeggen, maar ik zou wel wat geld durven inzetten op een top 5-notering, want wij vinden het er zelf ook heeel lekker; ook voor de lunch. Van @hester099 begrepen we dat we allemaal aan de tonijnsalade moeten. Bij deze.

Lounge Loods in West-Terschelling

Broodje aap Loods TerschellingOok een fikse fanclub heeft Lounge Loods en ook hier zijn we het zeer mee eens. Favoriet van onze kinderen is het Broodje Aap, maar eigenlijk vinden we de hele kaart niet te versmaden. Vooral leuk dat er veel dingen op staan, die je verder op het eiland niet vindt, want dat is wel een puntje van aandacht in de wereld van Terschellinger lekkere-broodjes. De Koffiepot in Midsland Vervolgens kwam de Koffiepot nog een paar keer voorbij en tot onze schande zijn we daar nog steeds nooit geweest. De site belooft in elk geval veel goeds, waarbij we ons afvragen of we hier niet gewoon te maken hebben met een echt restaurant. Moeilijk, moeilijk, waar leggen we de scheidslijn? Ook hier komen we op korte termijn langs voor veldonderzoek, net als bij Passie, waar we volgens @annejedj ook heel gauw naar toe moeten.

De Dis, it is? 

En dan De Dis dus, die met zes stemmen de absolute voorkeur kreeg van het Twitterpubliek. Grote vraag was, hadden ze gewoon veel Twittervrienden, of waren ze echt het beste wat Terschelling te bieden heeft op broodjesgebied. Inmiddels weten we het antwoord. De Dis it absolutely is. Tot gauw weer!