Boot naar Terschelling boeken - Doeksen of kan het ook goedkoper? - vakantiehuis op Terschelling
23096
single,single-post,postid-23096,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
terschelling aanbieding

Boot naar Terschelling boeken – Doeksen of kan het ook goedkoper?

Triest maar waar. Het komt vaak voor dat gasten ons mailen met de vraag OF DE BOOT NAAR TERSCHELLING ECHT ZO DUUR IS. Wij beantwoorden deze vraag dan, helaas, bevestigend. Dit gaat vooral om mensen die de auto willen meenemen en eerder bijvoorbeeld altijd naar Texel gingen en dan voor een paar tientjes overstaken. Wat ook regelmatig voor komt, is dat de boot naar Terschelling vol blijkt te zijn. Inmiddels hebben wij een standaard e-mail klaarstaan, met deze tekst.

Boot naar Terschelling boeken
Beste <naam gast>,

Ik kan me voorstellen dat je hiervan baalt. Het hoeft niet zo duur te zijn allemaal. Hieronder vind je een paar mogelijk oplossingen:

1. Laat de auto staan in Harlingen (bij onze favoriet Waddenparking.nl bijvoorbeeld, doe Ferry vooral de hartelijke groeten!). Als je van de boot af komt, dan staat de bus naar Hoorn al klaar. De bus stopt vrijwel voor de deur bij Villa Rosa (circa 50 meter). Wat ook veel mensen doen is: fietsen huren in West en dan op de fiets naar Hoorn fietsen. De verhuurders hebben fietsen in alle soorten en maten, ook met trekkarretjes erachter voor hele kleine kinderen. De bagage wordt gratis naar het vakantieverblijf gebracht. Taxi kan natuurlijk ook.
2. Heb je echt een auto op het eiland nodig? Je kunt ook een auto huren op Terschelling. Bij Eilandauto betaal je 45 euro per dag (inclusief brandstof).
3. Je kunt kijken of alternatieve veerboot naar Terschelling nog plek heeft. Dat is een vrachtdienst die ook personenauto’s meeneemt. Doet er een half uur langer over dan Doeksen, maar verder prima. Ik weet niet of ze varen op jouw vertrekdatum maar je kunt het proberen.
4. Je kunt de boot van Doeksen boeken en op de dag zelf kijken of er toch nog eerdere afvaarten gaan; er zijn regelmatig annuleringen.
5. Je kunt een dag eerder vertrekken (zondag dus) en dan een hotelletje boeken. Stay-o-kay is bijvoorbeeld best fijn voor een nachtje en heel betaalbaar.
6. Of een dag later gaan met Doeksen, maar dan wordt het wel een kort tripje misschien.

Als wij zelf een weekend of een midweek gaan, dan nemen we nooit de auto mee, ook vanwege de kosten. Mocht je verder nog vragen hebben, mail of bel ons dan gerust! Desondanks een fijne tijd op Terschelling toegewenst.