Restaurants Terschelling | De beste restaurants
De beste restaurants van Terschelling, die vind je hier!
eten, drinken, uit eten, Terschelling, sjiek, Michelinster, biologisch, eerlijk eten, restaurants, eettenten, strandtenten
22162
single,single-post,postid-22162,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
Zandzeebar

Beste restaurants Terschelling

Het stikt op Terschelling van de plekken waar je kunt eten en drinken. Ze zijn geen van allen slecht, maar er zijn er wel een paar die een stuk leuker en lekkerder zijn dan de rest. Althans, dat vinden wij. Ons lijstje bestaat uit tien beste restaurants en strandtenten, zodat je als je twee weken op het eiland bent, tien keer ergens anders kunt gaan eten. Na die tien breng je dan nog een herhalingsbezoekje de twee beste restaurants waar je bent geweest. Alleen op de laatste dag van je vakantie kook je dan zelf in de comfortabel ingerichte keuken van luxe vakantiehuis Terschelling Villa Sunshine of huisje Terschelling Caprifolium want die zit er niet voor niets in…. Enfin, hier volgt onze lijst van ‘beste restaurants Terschelling’.

 

1. Restaurant de Zee (West)

Onze absolute lieveling is Restaurant de Zee in West. Op hun website schrijven ze: ‘Ons restaurant is gebaseerd op de mediterrane keuken met eilander flair’ en daar is geen woord van gelogen. Het restaurant werkt met superverse ingrediënten. Terschellinger lamsvlees van Slager Schaafsma, versgevangen vis, diverse kazen van Terschellinger boerderijen – schapenkaas van VOF Halfweg & kaasplankje van Pieter Peit’s Hoeve, eilander vruchten, Eilandbonbons. Restaurant de Zee heeft een kleine overzichtelijke wijnkaart met heerlijke wijnen, met zorg uitgezocht door De Grapedistrict (Amsterdam). De garnalenkroketjes die ze serveren zijn van Holtkamp en de snoepjes bij de koffie van Pappabubble. Omdat ze bij de Zee zeggen: we kiezen gewoon voor het allerlekkerste. Tegenwoordig zijn wij zo dol op De Zee dat we zodra we de boot boeken, ook een reservering maken bij de Zee, om er maar zeker van te zijn dat we niet achter het net vissen.

 

Caracol Terschelling

2. Caracol (West)

Nog meer lekkers in West: Caracol. Het is een piepklein hotel, en ze doen ook aan wellness. Wat wil je nog meer, zou je denken? Nou…. lekker eten bijvoorbeeld. Dat regelen ze ook. Ook hier lokale lekkernijen, gecombineerd met Portugese wijnen. En overdag, ben je als je geluk hebt, nog getuige bij een huwelijk. Tegenover de kerk is Caracol namelijk een logische, maar vooral leuke plek voor taart en champagne. Qua eten zou dit tentje bovenaan de lijst van beste restaurants Terschelling  staan, maar omdat voor ons ‘kindvriendelijk’ ook nog een harde eis is, staat dit restaurant toch niet helemaal bovenaan. Caracol wordt ook nog eens vermeld in de Michelingids!

3. Strandpaviljoen De Branding (Midsland aan Zee)

Wij zijn altijd wat meer centraal georiënteerd als we op Terschelling zijn. Midsland/Hoorn is voor ons het dichtst bij. 
Afgelopen jaar gingen we het liefst lunchen/dineren/borrelen/chillen 
bij De Branding. 
De Terschellinger bitterballen zijn om je vingers bij af te likken, 
maar ook de geitenkaaskroketjes zijn een lange brief naar huis waard. En vanuit Midsland-Noord is de Branding maar een klein fietstochtje weg.

 

4. Zandzeebar (Formerum)

Zandzeebar in Formerum Terschelling, leuke strandtentVoor Terschellingse begrippen een hippe tent, de Zandzeebar. Wie met zijn mobiele telefoon in de weer is wordt aangesproken door de eigenaar, want gebruik van mobieltjes is er verboden. Beetje wennen, maar uiteindelijk blijkt dit beleid sfeerverhogend te werken. Ineens moet je gaan práten met je disgenoten. Zandzeebar, klinkt als Zanzibar. Die naam dekt de lading goed. De Zandzeebar ligt aan de voet van de duinen op het strand bij Formerum. Zand en zee zijn dus binnen handbereik. De inrichting is basic en robuust, met veel steigerhout en vrolijke kleuren. Hoofdgerechten zijn alleen gedurende Oerol en de zomermaanden te bestellen. De rest van het jaar worden er hapjes, salades en boterhammen geserveerd. Bijvoorbeeld met serranoham, rode pesto, Parmezaanse kaas en pistachenoten. Zoals je hier mag verwachten is de bediening vrolijk, snel en lekker makkelijk. Niet altijd even professioneel, maar wat geeft dat, als je op vakantie bent. 

 

5. Paviljoen De Walvis (West)

Dit is een strandtent precies zoals en strandtent moet zijn. Het interieur is eenvoudig, maar smaakvol met volop frivole details. ’s Ochtends zit je meteen al in de zon. Lui tuur je naar het weidse uitzicht over het wad. De veerboot vanuit Harlingen maakt bijna een erebochtje langs De Walvis, voordat hij afbuigt naar de haven van West-Terschelling. Ook de eilanders komen hier regelmatig een drankje drinken. Populariteit heeft echter z’n prijs. Op de veranda aan de zeekant is het vechten om een plekje, zeker aan het einde van de dag als het zicht op de zonsondergang zich goed laat combineren met gebakken visjes en zomercocktails. Lees hier meer over deze nummer 5 in de lijst van beste restaurants Terschelling.

 

6. Restaurant Strandhotel (Formerum aan Zee)

Als we ons vakantiehuis niet hadden, dan zouden we hier logeren. Het Strandhotel is een unieke plek om te genieten en tot rust te komen. Vanuit het smaakvol ingerichte restaurant heb je zicht op zee op het terras, dat midden in de duinen ligt. In de verte zie je de Brandaris. Of een plekje in deze lijst van beste restaurants Terschelling helemaal terecht is, qua restaurant, kun je je afvragen. Lees maar. Wij baseren ‘m vooral op de plek, want die is reuzefijn. Als het regent op Terschelling is dit in ieder geval onze vaste borrelplek. Heerlijk bij de open haard, boekjes erbij, prettig uitzicht en lieve mensen.

 

7. Restaurant de Reis (Hoorn)

Als we snel iets willen eten, en we zijn in de omgeving van Hoorn, dan strijken we neer bij tapasrestaurant De Reis. Een fijne ongecompliceerde tapastent. En, ook niet onbelangrijk, de inrichting is warm en gezellig. Al met al een heel fijn plekje dus, deze nummer 7 in de lijst van beste restaurants Terschelling.

 

8. Zonneweelde (Hoorn)

Aanvankelijk fietsten we Zonneweelde meestal voorbij. De uitstraling van Zonneweelde is niet direct ‘hip’ te noemen. Sinds we kinderen hebben echter, lukt voorbij fietsen niet meer. De beste speeltuin van Terschelling is namelijk die van Zonneweelde. Dankzij de kinderen brengen we hier nu halve middagen door. Zeker als we in dit Terschelling huisje logeren. Diner hebben we nog niet geprobeerd, maar de lunch is echt een aanrader. Heerlijke broodjes, voor weinig.

 

9. Lounge Loods (West-Terschelling)

Oud-Hollands loungen, dat doe je bij Loods in West. Als je geluk hebt zit je eerste rang bij de open haard. Voor de kinderen is er een broodje kroket, waarvan het broodje in de vorm van een aap is gemaakt. Een echt broodje aap dus. Voor de ouders biedt de kaart heerlijke internationale gerechten, zoals een lekkere curry, sushi, Iberisch varken of kreeft. De meeste gerechten zijn net wat spannender dan elders op het eiland en nog betaalbaar ook.

 

10. Paviljoen West aan Zee

Heerlijke plek! Fantastische view, heerlijk eten en supervriendelijke service. Opgeteld bij een smaakvol interieur, maakt dat je zodra je eenmaal een plekje hebt gevonden, de eerste uren niet meer weg wilt! Lees hier meer.

Dit zijn volgens ons de beste restaurants Terschelling. Mist er eentje? Mail ons dan!

 

Credits voor de foto bovenaan de pagina: Karin Brakkee-van Haasteren