Auto Terschelling | autorijden, strandrijden, busvervoer
autorijden, strandrijden, auto's, Terschelling, auto huren, huurauto, fourwheeldrive
22359
single,single-post,postid-22359,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
auto terschelling

Auto Terschelling

Er heersen nogal wat misverstanden over autorijden op Terschelling. Waarschijnlijk komt dit doordat sommige andere Waddeneilanden (zoals Schiermonnikoog en Vlieland) het in vele gevallen niet toestaan dat gasten hun auto meebrengen. Is Terschelling autovrij? Hieronder vind je alles over auto Terschelling.

Auto Terschelling 

Je kunt je auto gewoon meenemen naar Terschelling. Wat wij zelf meestal doen als we naar huisje Terschelling Villa Rosa, of naar Caprifolium gaan om vakantie te vieren, is een sommetje maken: wat kost goedkoop parkeren Harlingen, en wat kost het om de auto mee te nemen. De beste goedkoop-parkeer-optie in Harlingen is wat ons betreft De Stenen Man in Harlingen (doe hem de groeten van ons!). Het omslagpunt ligt bij zo’n 1,5 week tot 2 weken. Dan is het goedkoper om de auto mee te nemen naar Terschelling. Comforttechnisch zouden we zeggen dat het omslagpunt al wat eerder ligt, want prettig is het natuurlijk wel, om je eigen auto bij de hand te hebben. Zeker als je de neiging hebt om vooral veel spullen mee te nemen. Ook leuk om te weten: in de winter mag je, mits je een vergunning hebt, autorijden op het strand van Terschelling.

Busvervoer op Terschelling

Je gaat zonder auto naar Terschelling. En dan? Je neemt de bus. Openbaar vervoer is op Terschelling meer dan prima geregeld. Zodra de boot aankomt, staan er bussen klaar. Buschauffeurs op Terschelling behoren tot de aardigste van Nederland en bovendien kennen ze iedere vierkante centimeter van het eiland, waardoor je nooit een stap teveel zet. Je noemt de naam van je accommodatie en zij weten de halte en noemen de ook nog eens voor je om.

Fietsen op Terschelling

honden Terschelling omheinde tuin

Misschien nog wel fijner is het om een fiets te huren, die bij aankomst voor je klaarstaat. De fietsverhuurders bieden bovendien een fantastische service: ze brengen de bagage naar je vakantie-onderkomen (en halen het ook weer voor je op). Bij flinke regen is dit misschien een minder goed idee. In dat geval kun je altijd uitwijken naar de bus, of naar de taxi. Weet dat er speciale prijsafspraken zijn voor de gasten van Landal. Logeer je in de buurt van een Landalpark dan kan het lonen om daar uit te stappen en niet op de meter te rijden. Terschelling huisje Caprifolium ligt bijvoorbeeld naast de ingang van Landal Schuttersbos.

Auto huren op Terschelling

Wat je ook kunt doen, is een Watt car huren. Voor een paar tientjes per dag heb je dan de beschikking over een elektrisch huurautootje.

 

 

Credits voor de foto
 hiernaast
Deze mooie foto is gemaakt door Yeliz Cicek, voor een reportage over Terschelling. De auto op de foto is van Maaike Ligthart, de voormalige beheerder van Villa Rosa. Met de hond gaat het goed; de auto heeft inmiddels de geest gegeven.