Altijd Wad | Leukste hotel van Terschelling
In 2013 zagen we dat het leuke hotel Altijd Wad te koop stond. Hoe zou het zijn om daar te wonen, vroegen wij ons toen af?
Hotel te koop, Terschelling, wonen op Terschelling, leukste hotels Terschelling, hotelletje Terschelling
21777
single,single-post,postid-21777,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
altijd wad

Altijd Wad: leukste hotel van Terschelling

Een van de meest in het oog springende hotels van Terschelling is Altijd Wad. De buitenkant dan. De binnenkant hebben we nooit gezien, maar op de website ziet het er veelbelovend uit. Bij de voordeur hing afgelopen zomer een bakje, met daarin een stapeltje flyers. ‘Eigenzinnig hotel te koop’ staat erop die flyer. Op de achterkant staat een beschrijving van het sympathieke hotel. En toen begon het. Dromen over Altijd Wad.

Altijd Wad!?

Hoe zou het zijn om voor altijd op Terschelling te wonen? En hoe zou het gaan met het onderwijs van onze kinderen. De oudste is twaalf en zit sinds kort op ‘de middelbare’ en over twee jaar gaat zijn broer van tien ook. Een school aan de wal en een kosthuis. Hoe zouden zij dat vinden? Hoe ik dat zou vinden, was al gauw duidelijk. Ik moet er niet aan denken en denk intussen regelmatig aan al die ouders op Terschelling die hier mee te maken krijgen. Het zal vast wennen, maar voorlopig word ik een beetje akelig van de gedachte. En hoe leuk zou het zijn, een hotel runnen? Ons eigen Amsterdamse huis wordt onderhouden door een schoonmaakmevrouw en is daardoor een paar dagen per week (de dagen vlak nadat ze is geweest) best goed toonbaar. Maar ‘spic & span’ zijn meestal niet de woorden die het eerst bij je opkomen, als je bij ons over de drempel stapt.

Een hotel op Terschelling runnen? Lucratief?

En dan de vraag: zou je ervan kunnen leven? Ik maakte snel wat hoofdrekensommen, waarbij de uitkomst was dat het best zou gaan, mits wij zelf keihard mee zouden werken. Dit zou dan ook gelijk betekenen dat mijn leuke man, mijn collega zou worden. Niet direct een droom die uitkomt, hoewel dat misschien ook zijn charme zou kunnen hebben. Om een lang verhaal kort te maken. We doen het niet. Een hotel runnen moet toch een beetje je roeping zijn, en dat is het in ons geval helemaal niet. Het was gewoon de charme van het leuke hotel waardoor we even van het pad af raakten.

Hotel Altijd Wad te koop op Terschelling!?

Voor iedereen die denkt: ik gooi het roer om, is de overname van ‘Altijd Wad’ het onderzoeken waard. Alleen al omdat je dan verplicht een nacht moet proefslapen en dus fijn een reisje naar Terschelling in het vooruitzicht hebt.

Naschrift. Inmiddels zien we niets meer over de verkoop van het hotel op de site staan. Waarschijnlijk hebben de nieuwe eigenaren hun slag geslagen. Mooi!